SP 2006.

Ekskluzivno: Gana "zacrnila" Čehe

Bernard Jurišić • subota, 17.06.2006.

Nakon jučerašnje argentinske rapsodije protiv SiCG, danas smo svjedočili još jednom porazu i lošoj igri europskog predstavnika. Gana je potpuno nadigrala Čehe, a zašto su samo dvaput slavili pogodak, ponajviše je zaslužan češki vratar Čech. Iz Kölna za Sportnet.hr Bernard Jurišić...

Slika 2 od 3.
Foto: Bernard Jurišić

Centar Kölna nije baš bio obojan češko-ganskim bojama, kao što bi se to očekivalo od grada domaćina utakmice ovih protivnika na Svjetskom prvenstvu. Ipak, brojni češki navijači zacrvenili su stadion u Kölnu, a domaćini Nijemci većim su se dijelom priklonili - Gani.

Primjetili smo to u nekoliko navrata kad su se pjevale njemačke pjesme na "ganskim" sektorima, a afrički bubnjevi tek su se u nekoliko navrata oglašavali i otkrivali da je i pravih Ganaca bilo (tek) koja tisuća.

Slika 1 od 2.
Foto: Bernard Jurišić

Kao što su Argentinci jučer u Gelsenkirchenu iznenađujuće lako punili mređu Srbije i Crne Gore, tako je i danas Gana iznenađujuće mirno i taktički izvanredno parirala češkim nogometašima.

Slika 3 od 4.
Foto: Bernard Jurišić

Rani pogodak Asamoah Gyana dok su se mnogi navijači još smještali u svoje sjedalice, olakšao je posao Gani, a Čehe gurnuo pod veliki pritisak.

Nedved, Jankulowski, Rošicky i Poborsky, najiskusniji i najbolji dio češke momčadi, izgubio je bitku protiv snažnih i brzih Ganaca. Bez Kollera i Baroša Česi jednostavno nisu znali dati gol.

Slika 4 od 5.
Foto: Bernard Jurišić

S druge strane, Gana je stvarala prigode iz minute u minutu, a nakon promašenog jedanaesterca u 66. minuti, kada je Ujfaluši dobio crveni karton, Gana je mogla do vrha napuniti mrežu.

Slika 5 od 6.
Foto: Bernard Jurišić

Ipak, postigli su još jedan pogodak preko Muntarija u 82. minuti kako ne bi ušli u nervoznu završnicu i potpuno zasluženo ubilježili svoje prve bodove na Svjetskim prvenstvima.

Slika 7 od 8.
Foto: Bernard Jurišić

Jučer smo utakmicu pratili u društvu Roberta Prosinečkog, danas je novinarska loža stadiona u Kölnu ugostila tek dvojicu Hrvata. Nižepotpisanog i legendarnog kapetana Zvonu Bobana, koji je utakmicu promatrao u društvu još jedne legende, proslavljenog talijanskog suca Pierluigija Colline.

Slika 6 od 7.
Foto: Bernard Jurišić

Jučer Gelsenkirchen, danas Köln, sutra svi putevi vode u jednom smjeru. Pravac Nürnberg!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!