SP 2006.

Kranjčar: "Nismo osvojili jedan, izgubili smo dva"

Bernard Jurišić • nedjelja, 18.06.2006.

Po završetku utakmice protiv Japana, hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar nije bio razočaran bodom. "Ukolik Australci ne iznenade Brazil i dalje sve držimo u svojim rukama. Danas je nedostajala samo realizacija..."

Jesmo li osvojili bod, ili smo izgubili dva, treba pričekati drugu utakmicu naše skupine između Brazila i Australije. Dok ovo pišemo, vlak iz Nürnberga juri prema sjeveru, a kad budete čitali ove retke, znat ćete je li naš izbornik u pravu kad kaže "danas smo izgubili dva boda, a ne osvojili jedan".

Razlog ovakve izjave je opet prilično dobra i čvrsta igra naše reprezentacije, kojoj je kao i protiv Brazilaca, nedostajala samo realizacija. "Na terenu smo stajali vrlo dobro, mislim da smo bili dominantnija momčad, Japan je stvorio tek dvije prigode. Mi smo ih imali puno više, no još jednom nismo uspjeli zabiti."

Slika 1 od 2.
Foto: Bernard Jurišić

Koji je lijek za boljku koja nas prati već četiri utakmice u nizu. Pogodak naime nismo postigli Poljacima, Španjolcima (autogol), Brazilcima i Japancima. Protiv Australije će nam trebati.

"Napadači dobro rade, puno se troše, nažalost, zaista smo propustili puno prigoda. I ja sam bio napadač, bio sam u ovakvim situacijama, kad te ne ide, znam kako im mogu pomoći. Samo razgovorom, podrškom i psihološkom pripremom, treba im samo malo više koncentracije. Puno bih više bio zabrinut da ne stvaramo prigode, no igramo, prilike se stvaraju, doći će i realizacija."

Japanski izbornik žalio se na "neljudske uvjete" u kojima su njegovi igrači igrali obje utakmice. Da li je hrvatskim igračima smetala velika vrućina?

"Kako je bilo nama, tako je i njima. Ne, vrućina nam nije smetala, nismo o njoj uopće razmišljali, koncentrirali smo se na to da što bolje odigramo, nismo imali vremena, ni potrebe razmišljati o teškim uvjetima."

Robert Kovač zaradio je drugi žuti karton i neće ga biti protiv Australije. Kakva je njegova alternativa?

"Koga nema, bez njega se mora. Ne trebam vam ni govoriti koliko je u našoj igri važan Robert, no Dario Šimić je u karijeri pružao odlične partije kao libero, a na stopera će ući Tomas. Mislim da ćemo i bez Roberta biti vrlo čvrsti otraga protiv Australaca."

Koliko ste zadovoljni veznim dijelom momčadi protiv Japana?

"Ne treba posebno raščlanjivati dio po dio, svi su igrali dobro. Šteta zbog tog propuštenog jedanaesterca, ali mislim da nam je za pobjedu danas nedostajalo samo malo sreće. Vidjeli ste dva sjajna pokušaja Kranjčara, jedan na gredi, drugi malo neprecizan, pa Babićev udarac, bilo je zaista puno situacija za pogodak. No, nije nas išao gol. Ja vjerujem da će nam se to vratiti, da ćemo početi zabijati i da ćemo protiv Australije osigurati plasman u osminu finala".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!