SP 2006.

Zico: "Moji igrači su žrtve"

Bernard Jurišić • nedjelja, 18.06.2006.

Japan je protiv Hrvatske vjerojatno propustio posljednju nadu za plasman u osminu finala. Poraz od Australije, remi s Hrvatskom, teško je vjerovati da će u posljednjoj utakmici uspjeti iznenaditi Brazil. Izbornik Zico svoju srdžbu je usmjerio na organizatore...

Legendarni brazilski nogometaš iz sedamdesetih i osamdesetih, kojeg neki krste titulom "najboljeg Brazilca koji nikad nije bio svjetski prvak", bio je svjestan da je njegova momčad danas vjerojatno potvrdila vizu za povratak kući nakon prvog kruga.

"Današnja utakmica bila je ravnopravna, svoje prigode imali smo i mi i Hrvati, no nismo ih iskoristili. To je naša boljka već duže vrijeme, a očigledno i hrvatska, jer i mi i oni teško postižemo pogotke. Na treningu to sve izgleda dobro, ali kad dođu utakmice, igrači kao da se promijene".

Slika 1 od 2.
Foto: Bernard Jurišić

Igrali ste i protiv Australije i protiv Hrvatske. Komu dajte prednost u međusobnoj utakmici u posljednjem kolu?

"Moj jedini favorit u ovoj skupini je Brazil, sve ostalo je potpuno ujednačeno. Tu utakmicu mogu dobiti i jedni i drugi."

Da li ste vi u utakmicama protiv Australije i Hrvatske propustili prigodu za plasman u osminu finala? Što očekujete u svojoj posljednjoj utakmici protiv Brazila?

"Brazil iznimno poštujem i kao momčad i kao pojedince, no sigurno neću već danas potpisati poraz. Igrat ćemo protiv njih otvoreno, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi. Vjerujem da imamo šansu napraviti nešto, iako je jasno da su Brazilci favoriti, ne samo protiv nas, nego i protiv bilo koga."

Za kraj je Zico "čašu žuči" prolio i po organizatorima, iako je jako dobro pazio da ne spomene riječ "FIFA".

"Ovo više nije nogomet, nego biznis. Moja momčad je oba puta morala igrati u 15 sati, po velikoj vrućini i teškim uvjetima, samo zbog toga da bi ekonomska računica bila zadovoljena. Umjesto da se vodi računa o novcima, trebalo bi puno više računa povesti o zdravlju nogometaša, koji igraju u neljudskim uvjetima. Nekoliko je nogometaša već preminulo na terenu, zar to nije najbolja opomena?"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!