Nogomet

Zagreb - Dinamo: HNL je modro dvorište

Tomislav Pacak • nedjelja, 17.09.2006.

Slika 5 od 6.
Foto: Davor Sajko

Europski neuspjesi nimalo ne remete koncentraciju Dinama na domaće obveze; nakon što su poraz od Arsenala bar malo preboljeli pobjedom u Puli, Auxerreov trijumf u Maksimiru barem je nakratko zaboravljen uvjerljivom pobjedom u Kranjčevićevoj. Dinamo je s 3:0 skresao krila Blaževićevoj momčadi, bez neke velike igre slomljen je Zagreb, pa su se tako Modri vratili na čelo ljestvice koje, uz stopostotan učinak u sedam kola, dijele s Hajdukom. Pobijedi li splitski sastav Osijek u idućem kolu (Dinamo je odgodio dvoboj s Rijekom), veliki derbi donijet će dvoboj dviju maksimalnih momčadi, što u osmom kolu ima malo koje prvenstvo.

Iako se neposredno prije utakmice pljusak spustio na Zagreb, utakmica je počela pod vedrim nebom, vrijeme se zaista rapidno promijenilo. Ćiri će, međutim, cijeli dan ostati u tmurnom sjećanju, nakon silnih najava preko tjedna o tome kako će Zagreb biti novi Dinamov Auxerre, Pjesnici su puknuli poput balona te je aktualni prvak sve riješio nakon samo 23 minute igre.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Blažević je bio prisiljen napraviti rošadu u momčadi uoči utakmice - ozlijeđenog Ivankovića zamijenio je mladi Grgić, a iz veze je na mjesto stopera preselio Vrdoljak. Kod Dinama je, očekivano, Buljat završio na klupi, Ćorluka je igrao na desnoj strani obrane, dok je Etto dobio ofenzivnu ulogu. Brazilac je pokazao da mu to više odgovara, konstatno je bio opasnost po desnoj strani Dinamova napada.

Slika 3 od 3.
Foto: Davor Sajko

Počelo je dosta lijepo, no, nažalost, taj period igre nije dugo potrajao. U petoj minuti Eduardo je raspalio iz voleja nakon ubačaja Ettoa, no otišlo je daleko od gola. Šest minuta kasnije Ibričić je pokušao iznenaditi Turinu udarcem skroz iskosa s lijeve strane, ali nije bio dovoljno precizan.

Slika 7 od 8.
Foto: Davor Sajko

Dinamo je do vodećeg pogotka stigao u 16. minuti na prilično neobičan način. Etto je nabacio s desne strane, Vugrinec se bacio unazad i uputio visoku parabolu glavom, a loše postavljeni Stojkić ne uspijeva zaustaviti loptu koja se spustila pod gredu za 1:0 Dinama. Pogodak Modrih izbio je zrak iz pluća Zagrebove momčadi koja se nije ni snašla, a prvak je već udvostručio vodstvo. Nakon što se činilo da se Zagreb riješio opasnosti nakon prekida, Cvitanović je vratio loptu u sredinu, Vugrinec je glavom vraća na peterac gdje Eduardo ima lak posao za 2:0.

Slika 4 od 5.
Foto: Davor Sajko

Taj pogodak kao da je 'ubio' utakmicu; Zagreb nije pokazao niti dovoljno htijenja, a još manje kvalitete i znanja da bi ugrozio Dinamo, dok maksimirski susjed nije previše riskirao te je strpljivom igrom lako održavao rezultat, eventualno prijeteći iz kontri.

Mogao je, istina, Zagreb smanjiti u 25. minuti, Vrdoljak je odlično opalio iz slobodnog udarca, ali Turina ovog puta nije 'jelen', izbija loptu u korner. U 41. minuti Zagreb je odigrao svoju najljepšu kombinaciju na utakmici, no Lovrek puca daleko od gola s desetak metara iskosa. Mogao je i Dinamo povisiti vodstvo, no Vukojević s crte šesnesterca lansira loptu iznad gola.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Drugi dio bio je klasična 'uspavanka', bez igre i bez prilika. Pokušao je Zagreb krenuti nešto ofenzivnije, ali prostora u Dinamovoj obrani nije bilo, ili ga barem Pjesnici nisu znali pronaći. Ćiro je pokušao nešto napraviti izmjenama, no ni to nije utjecalo na gotovo 'revijalni' karakter utakmice.

Slika 6 od 7.
Foto: Davor Sajko

Tek je posljednjih desetak minuta donijelo nešto više uzbuđenja. U 83. minuti dosta neprimjetni Modrić puca sa 16 metara, ali odlično brani Stojkić, da bi već minutu kasnije Dinamov reprezentativac odlično ciljao sa slične pozicije, no ovoga puta zaustavlja ga spoj vratnice i grede.

Ipak, Dinamo je stigao do još jednog pogotka. U samoj završnici Modri su krenuli u kontru 2 na 1, Etto je uputio loptu prema Andersonu, a putem je nes(p)retno zahvaća Labudović, vara Stojkića i postiže autogol za konačnih 0:3.

Dinamo je tako nastavio s dominacijom u HNL-u, pokazavši da ga europski neuspjesi ne mogu maknuti s domaćeg kolosijeka, dok je Zagreb pokazao da još nije spreman za okršaje s 'velikim bratom', koliko god bi to Blažević volio.

SuperSport HNL

1Dinamo 00:000
2Gorica 00:000
3Hajduk 00:000
4Istra 1961 00:000
5Lokomotiva 00:000
6Osijek 00:000
7Rijeka 00:000
8Slaven Belupo 00:000
9Šibenik 00:000
10Varaždin 00:000

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSkrolHNL
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 00:000
2Gorica 00:000
3Hajduk 00:000
4Istra 1961 00:000
5Lokomotiva 00:000
6Osijek 00:000
7Rijeka 00:000
8Slaven Belupo 00:000
9Šibenik 00:000
10Varaždin 00:000

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!