Nogomet

Portsmouth na vrhu Premiershipa

Marin Vuković • subota, 16.09.2006.

U prvoj utakmici petoga kola engleskog Premiershipa Portsmouth je ubilježio i četvrtu ovosezonsku pobjedu svladavši na gostovanju Charlton i izbivši tako na čelo ljestvice. Everton je propustio svladati Wigan, a Reading izborio vrijednu pobjedu u gostima...

Momčad Harryja Redknappa ne samo da nije ubilježila niti jedan poraz u dosadašnjem tijeku prvenstva, već vratar David James u 450 minuta još nijednom nije morao vaditi loptu iz svoje mreže. Po učinku ispred njih je jedino Manchester United, koji još uvijek ne zna za poraz, dok je obrana trećeplasiranog Evertona dosad ipak dvaput kapitulirala.

Iako su se u medijima pojavile prognoze kako bi Niko Kranjčar mogao zaigrati već u ovom susretu, pa i u prvih 11, to se ipak nije dogodilo. Kranjčara nije bilo niti u početnom sastavu, niti na klupi Portsmoutha, što znači da ćemo na njegov debi u službenoj utakmici u dresu Portsmoutha još malo pričekati.

Vezane vijesti

Gledatelji na stadionu Valley vidjeli su dominaciju Charltona tijekom većeg dijela susreta, ali isto tako i nemoć u pogledu postizanja pogodaka. Najizgledniju prigodu imao je već u prvoj minuti Marcus Bent no njegov udarac zaustavila je greda. Ključni trenutak utakmice zbio se u 74. minuti kada je Lomana LuaLua snažnim udarcem svladao domaćeg vratara i donio pobjedu Portsmouthu.

Everton se imao priliku pridružiti Portsmouthu na vrhu s jednakim brojem bodova, ali su na svom Goodison Parku podijelili bodove s Wiganom. Iako su domaći dvaput vodili, pogocima Paula Scharnera Wigan se oba puta vratio u igru i na kraju izborio bod s teškog gostovanja. Golove za Everton postigli su Andy Johnson i James Beattie.

Ako se netko dobro poznaje, onda su to donedavni stanovnici druge engleske lige Sheffield United i Reading. Današnjom međusobnom utakmicom vratili su se u dane kada su bodove skupljali u manje atraktivnom Championshipu, a uspješniji je bio Reading otevši Unitedu sva tri boda. Već nakon 16 sekundi igre stvari su krenule loše po domaćina. Kevin Doyle je doveo Reading u vodstvo koje je zatim udvostručeno u 25. minuti preko južnokorejca Seola. Sheffield Utd je u 61. minuti golom Roba Hulsea uspio tek ublažiti svoj treći ovosezonski poraz.

U prilično nezanimljivoj utakmici Bolton i Middlesbrough odigrali su 0:0, a tek nešto bliže pobjedi bili su gosti. Slična situacija bila je i u Watfordu gdje je gostovala Aston Villa, a prva imena susreta bili su vratari obje momčadi Foster i Sorensen.

Nedjelja je rezervirana za dvije prave poslastice. Dva velika derbija momčadi koje su obilježile proteklih nekoliko godina engleskog klupskog nogometa. U 14:30 na Stamford Bridgeu zaigrat će Chelsea i Liverpool, a u 17 sati na Old Traffordu zahuktali Manchester United dočekuje dosad neuvjerljivi Arsenal.

Premiership, 5. kolo, 16.09.2006:
Charlton - Portsmouth 0:1, Bolton - Middlesbrough 0:0, Everton - Wigan 2:2, Sheffield United - Reading 1:2, Watford - Aston Villa 0:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!