Nogomet

Rangersima napokon pobjeda

Marin Vuković • subota, 11.11.2006.

Glasgow Rangersima i njihovu treneru Paulu LeGuenu nasušno je trebao povratak na pobjedničke staze, budući da su nizom loših rezultata i neuvjerljivim nastupima tijekom sezone dopustili Celticu da praktički već sada "spusti u nižu brzinu" i uživa u prednosti od 15 bodova...

Kao naručeno im je stoga došlo gostovanje Dunfermlinea, posljednjeg kluba na ljestvici, koji ove sezone ne zna za pobjedu na gostovanju. Čak i protiv takve momčadi Rangersi u prvom poluvremenu nisu uspjeli postići pogodak, pa ih je publika po tko zna koji put ove sezone u svlačionicu ispratila zvižducima.

U nastavku utakmice domaća je momčad ipak pružila bolju partiju te došla do pobjede. U 61. minuti Dado Pršo glavom asistira za Krisa Boyda koji postiže vodeći pogodak. Pršo je ponovno asistent u 77. minuti, ovaj put za Stevieja Smitha koji rješava pitanje pobjednika.

Identičnu pobjedu zabilježio je Hibernian protiv Invernessa CT. Steven Fletcher je pogodio za 1:0 u 64. minuti, a sedam minuta prije kraja potvrdu pobjede donosi Killen s bijele točke. Za prekršaj koji je prethodio jednaestercu vratar Invernessa Mark Brown dobio je i crveni karton.

Aberdeen je nastavio pratiti Rangerse u korak, svladavši Motherwell s 2:1 i to zahvaljujući pogotku Leeja Millera četiri minute prije kraja utakmice. Dundee United je pak iznenadivši Kilmarnock došao do druge uzastopne pobjede i pobjegao s pretpostljednjeg mjesta. Jedini gol postigao je Hunt u 71. minuti.

Škotski Premiership, 14. kolo, 11.11.2006:
Glasgow Rangers - Dunfermline 2:0, Hibernian - Inverness CT 2:0, Aberdeen - Motherwell 2:1, Dundee United - Kilmarnock 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuropske lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!