Nogomet

Beckham želi u Hrvatsku

Bernard Jurišić • subota, 16.09.2006.

Prva zvijezda engleskog nogometa u posljednjem desetljeću, veznjak madridskog Reala David Beckham, nije se pomirio s prisilnim okončanjem svoje reprezentativne karijere. Novom engleskom izborniku Steveu McLarenu poručio je da će ga "prisiliti" da ga opet pozove...

David Beckham je po okončanju engleskog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj sazvao konferenciju za medije. Pretpostavljalo se da će na njoj objaviti kraj svoje reprezentativne karijere, no "Becks" je samo iskoristio još malo medijske pozornosti da bi se pompozno oprostio od - kapetanske vrpce.

Slika 1 od 2.
Foto: Bernard Jurišić

Da mu okončanje reprezentativne karijere nije bilo na pameti, pokazalo je njegovo veliko iznenađenje što ga je novi izbornik Steve McLaren, izostavio s liste igrača na koje računa u početku novog kvalifikacijskog ciklusa za EP 2008.

"Ostao sam šokiran kada mi je novi izbornik poručio kako više nisam u njegovim kombinacijama. Nisam očekivao takvu odluku", priznao je 31-godišnji Beckham, te dodao: "Lagao bi kada bi kazao da nisam bio razočaran. Grozan je osjećaj kada nakon deset godina provedenih u reprezentaciji shvatiš da više nisi njezin član".

Beckham je otišao i dalje, najavivši da će McLarena "prisiliti" da ga opet pozove. Možda već i za naredne oglede u listopadu, kad Englezi dočekuju Makedoniju i onda dolaze na veliki okršaj protiv Hrvatske u Zagreb.

"Svojim igrama ću natjerati izbornika da me ponovno pozove. Nisam se oprostio od nacionalne vrste jer još uvijek želim igrati za reprezentaciju. Vjerujem da još dvije-tri godine mogu igrati kvalitetno i želim doći do brojke od 100 nastupa".

Za taj trenutak, nogometašu s najviše pozornosti u nenogometnom svijetu nedostaje još šest nastupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!