Nogomet

"Idemo dalje, po osmu pobjedu"

Bernard Jurišić • nedjelja, 17.09.2006.

Utakmica protiv Varteksa ostat će u Hajdukovim analima ubilježena kao pobjeda kojom je napisan novi rekord - sedma pobjeda na otvaranju prvenstva. Odlična atmosfera i rezultat imaju snažan potpis trenera Zorana Vulića, koji je jedan od rijetkih trenera koji je doživio da mu zahtjevna splitska publika skandira ime...

Zoran Vulić, trener Hajduka: "Imali smo dosta poteškoća u sastavljanju momčadi, ali igrači koji su odigrali ovu utakmicu za mene su odigrali fantastično u potpunosti opravdali moje povjerenje. Drago mi je zbog sedme pobjede u nizu, ali ti o rekordima ne razmišljam, zanima me samo prva sljedeća utakmica. Čast mi je što publika skandira moje ime, ali kad skandiraju meni, skandiraju igračima na terenu, jer bez njih ja sam ništa ne bih mogao napraviti. Živković je odlično odigrao na poziciji zadnjeg veznog, donio nam je iskustvo i mirnoću i puno će nam značiti u nastavku prvenstva. Nisam se plašio negativnog rezultata na početku, jer znam da moja momčad ima karakter i da će dati sve od sebe da se vrati. Veliku ulogu odigrala je publika, bez koje bi preokret bio puno teži".

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Mirko Hrgović, Hajduk: "Pokazali smo karakter i veliku želju, već u prvom poluvremenu dostigli smo i prestigli Varteksovo vodstvo. Nedostajalo nam je nekoliko važnih igrača, ali danas smo pokazali da je svatko tko je tu zaslužio igrati, imamo dugačku klupu i pokazali smo da možemo uspješno nadomjestiti bilo čiji izostanak".

Josip Balatinac, Hajduk: "Nismo dobro ušli u utakmicu, no pogodak Varteksa nas je razbudio i natjerao da krenemo agresivnije po pogodak. Vratili smo se u samo dvije minute i pokazali karakter, iako nije bilo lako igrati po skliskom travnjaku. Zadovoljan sam svojom igrom i pogocima, idemo dalje, čeka nas Osijek gdje ćemo tražiti i osmu pobjedu u nizu".

Zlatko Dalić, trener Varteksa: "Pobjeda Hajduka je zaslužena i ja im na tomu čestitam. Bili su puno agresivniji i čvršći protivnik, zakočili su nas u svim segmentima igre. Neki od mojih igrača nisu pružili svoj maksimum i u tomu leži dio odgovora zašto smo danas izgubili. Previše smo grešaka danas napravili da bismo se mogli nadati povoljnom rezultatu na Poljudu. Vukman, Papa i Pokrivač su se 'ubili' od trke i dvoboja, a neki su se 'skrivali' i nisu dali sve od sebe. Hajduk se pokazao vrlo agresivnim i uz pomoć ovakve publike teško će tko u Poljudu moći računati na bodove".

Neven Vukman, Varteks: "Utakmica je bila odlična, mislim da je Hajduk zasluženo pobijedio jer su nas pritisnuli svojom agresivnošću. Nismo imali ni sreće, zabili smo jedan autogol, drugi pogodak odmah nakon prvoga. Da smo izdržali s vodstvom do poluvremena, bila bi to drugačija priča, jer bismo se zatvorili i igrali drugačije".

Dario Jertec, Varteks: "Brzo smo poveli, šteta što nismo duže uspjeli zadržati vodstvo. Hajduk se na vrijeme vratio i uz pomoć publike zasluženo pobijedio".

SuperSport HNL

1Dinamo 00:000
2Gorica 00:000
3Hajduk 00:000
4Istra 1961 00:000
5Lokomotiva 00:000
6Osijek 00:000
7Rijeka 00:000
8Slaven Belupo 00:000
9Šibenik 00:000
10Varaždin 00:000

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 00:000
2Gorica 00:000
3Hajduk 00:000
4Istra 1961 00:000
5Lokomotiva 00:000
6Osijek 00:000
7Rijeka 00:000
8Slaven Belupo 00:000
9Šibenik 00:000
10Varaždin 00:000

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!