Nogomet

Kamen Ingrad - Dinamo: Avdukić "robinsonski" darivao goste

Tomislav Globan • subota, 25.11.2006.

U utakmici dvaju neravnopravnih protivnika, Dinamo je pred oko 2.500 gledatelja na stadionu u Velikoj pogotcima Vugrinca i Eduarda porazio domaćine i sačuvao vrh prvenstvene ljestvice. Utakmicu je po mnogo čemu obilježio vratar domaćih Asmir Avdukić koji je katastrofalnom pogreškom ugasio svaku nadu svoje momčadi u moguće iznenađenje.

Branko Ivanković učinio je ono što je tijekom tjedna i najavio - nezainteresiranog Costu Andersona ostavio je na klupi, a nakon više od tri mjeseca od prve minute zaigrao je Hrvoje Čale. To je ujedno značilo i da će Eduardu u napadu društvo praviti Davor Vugrinec.

Iako su najavljivali maksimalno ozbiljan pristup od prve minute, gosti iz Maksimira kao da ništa nisu naučili iz ovotjedne kup-utakmice u Zaprešiću. Ponovno su u utakmicu ušli nezainteresirano, stoga iz prve trećine utakmice vrijedi zabilježiti samo događaje pred vratima Filipa Lončarića. Prijetili su Mujčin i Parmaković, a nakon udarca Zelenike u tragičara se umalo prometnuo Dino Drpić, no ipak od autogola su ga spasili centimetri.

Prvu priliku Dinamo je stvorio u 31. minuti. Na ubačaj Marija Cvitanovića s lijeve strane, Marijan Buljat ne reagira najbolje i sa samo pet metara loptu glavom šalje pored gola.

U 39. minuti Dinamo ipak dolazi do vodstva. Ponovno je Cvitanović ubacio s lijeva, lopta prelijeće Eduarda, a Vugrinec se iz blizine samo naklonio i lako glavom matirao nemoćnog Avdukića. Bio je to deveti prvenstveni pogodak Dinamovog napadača ove sezone i čak 80. u Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Do poluvremena još je jednom zaprijetio Eduardo, no ništa od drugog pogotka za Dinamo. Po prikazanom u prvom poluvremenu, dva pogotka razlike "modri" (danas u sivim dresovima) nisu zaslužili.

Međutim, sve ono dobro što je Kamen prikazao u prvom dijelu, u 49. minuti i definitivno je palo u vodu. Vugrinec je sa vlastite polovice poslao jednu dugu loptu naprijed prema Eduardu, no umjesto da rasčisti opasnost, vratar gostiju Avdukić u stilu Paula Robinsona na užas domaćih navijača potpuno promašuje loptu, a Eduardo suočen s nebranjenom mrežom praktički rješava pitanje pobjednika. Hrvatski Brazilac tako nije pokvario svoj fantastični prosjek od jednog pogotka po utakmici, a 16. golom još je više učvrstio prednost na ljestvici strijelaca.

Od tog trenutka domaći kao da su prestali postojati i na terenu je igrao samo Dinamo. Ponovno se u negativnom kontekstu istakao Avdukić nespretno interveniravši u još nekoliko navrata, a pri jednoj intervenciji se i ozlijedio. Isprva se činilo da će vratar Veličana izdržati na vratima do kraja utakmice, no ozljeda je ipak bila ozbiljnijeg karaktera pa ga je u 70. minuti zamijenio Marko Kao.

Prije toga u velikoj se prigodi našao Vugrinec, no u situaciji "oči u oči" s vratarom promašio je cijeli gol. Tek što je ušao u igru, Kao se istakao odličnom obranom Buljatova dalekometna udarca odbivši loptu iznad grede u korner.

Niti Lončarić nije bio imun na pogreške. Prvi udarac Veličana u okvir gola došao je nakon jednog lošeg ispucavanja vratara Dinama, loptu je prihvatio Zelenika, opalio prema Lončariću, no ovaj se sigurnom intervencijom iskupio za prijašnju pogrešku.

Do kraja utakmice zabilježili smo tek još prigodu Vedrana Ćorluke koji je nakon brze kontre svoje momčadi opasno tukao s desne strane, ali lopta je prohujala tek nekoliko centimetara od Kaovog gola.

"Modri" su tako posve rutinski, bez prevelike muke ubilježili i 13. prvenstvenu pobjedu i zadržali vodeću poziciju. Ivanković nikako ne može biti zadovoljan pruženim u prvom poluvremenu, no Kamen Ingrad jednostavno nije dovoljno kvalitetna ekipa da kazni takvu ležernost kod objektivno mnogo kvalitetnijeg suparnika. Veličani su ubilježili i sedmi uzastopni poraz te ostaju prikovani uz začelje prvenstvene ljestvice.

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSkrolHNL
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!