Ostali sportovi

Viva Las Ventas!

Sportnet • ponedjeljak, 11.09.2006.

Motorbike akrobacije pod ruku s tradicionalnom koridom: Madrid i španjolska najveća arena, Las Ventas je odredište gdje će Red Bull X-Fighters 14. rujna povono krenuti u svoju "borbu", ali ne s bikovima već s trikovima...

Što je Wimbledon za tenis, Monte Carlo za Formulu 1ili Kitzbühel za skijanje to je Madrid za freestyle motocross: mix tradicije, najboljih natjecatelja, neponovljive atmosfere i najviše gledatelja na jednom takvom natjecanju.

Upravo to je arena Las Ventas. Najveća i najvažnija španjolska arena za koridu. Ali, 14. rujan umjesto toreadora na užareni pijesak arene u 21 sat izaći će najbolji jahači/skakači freestyla na motorima, a ljubitelji akrobacija kako u samoj areni tako i širom svijeta putem malih ekrana i web portala svjedočit će neponovljivim trikovima majstora motocrossa.

23,000 freestyle "aficionados" pratit će event kao tradicionalnu koridu, bubnjevima, trubama pa i zvukom brujanja motornih pila!!

Slika 1 od 2.

Robbie Maddison, "Mad" Mike Jones, Edgar Torronteras, Kenny Bartram, Travis Pastrana, Nate Adams i Mat Rebeaud - prošlih pet godina imali su privilegiju nastupati na Red Bull X-Fightersima. 14. rujna favoriti među favoritima su Travis Pastrana, Nate Adams i Mat Rebeaud, koji su sposobni svojim nastupima dovesti okupljene u areni do ludila, pa čak i da na trenutak zaborave tradiciju i toreadore.

Za sve one koji nisu uspjeli doći u arenu Las Ventas moguće im je pratiti natjecanje uživo preko web portala. … na internetu: www.redbullxfighters.com moguće je vidjeti uživo Natea Adamsa kako pokušava ponoviti prošlogodišnji uspjeh iz Madrida, Švicarca Mata Rebeauda kako ih pobjeđuje na način kako je to učinio na posljednjem okupljanju u Mexico Cityju prije nekoliko mjeseci, ali i nevjerovatan pokušaj Travisa Pastrane u ponavljanju njegovog "double backflipa".

Prijenos počinje u 21.00h, po lokalnom vremenu (GMT +2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!