Košarka

Hrvatska - Danska: Hrvatska odrađuje, Danci zadovoljni

Branimir Korać • srijeda, 13.09.2006.

U petom kolu skupine D kvalifikacija za nastup na Europskom prvenstvu Hrvatska je svladala Dansku s 91:79. U susretu koji nije o ničem odlučivao, naša reprezentacija nije briljirala, ali je unatoč tome upisala rutinsku pobjedu...

Bez nekog velikog motiva i tenzija, Hrvatska je odradila i susret petog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Naši reprezentativci već su vizirali kartu za Španjolsku i ova posljednja dva susreta u skupini tek su odrađivanje posla. U utakmici bez nekog značaja u Crikvenici je ugošćena Danska i upisana je i peta pobjeda 91:79.

Vezane vijesti

Uoči ovog posljednjeg domaćeg susreta Jasmin Repeša dozvolio je Mariju Kasunu i Roki Ukiću da napuste pripreme reprezentacije i priključe se Barceloni, a isto tako najavio je kako će nakon Danske pustiti i ostale igrače koji su bili u reprezentativnom kadru, a promijenili su klub ove sezone.

Problem u današnjem susretu nije bio toliko izostanak ovog dvojca koliko izostanak motivacije. Rezultatski Danci su bili u igri gotovo 25 minuta, a onda je naša obrana podigla intenzitet i stvari su sjele na svoje mjesto.

Prvu veću prednost naša reprezentacija ima krajem prve četvrtine kada vodi 20:13, a ubrzo nakon toga i 25:15. U posljednjih 30 sekundi Danci ubacuju dvije trice za 25:21 na kraju prve četvrtine.

Izlaskom Marka Popovića Hrvatska igra u napadu izgleda prilično loše, Danci to koriste i drže do poluvremena rezultatsku neizvjesnost. U završnici poluvremena Longin tricama održava hrvatsku prednost, a u tom razdoblju Dance u igri drže Anderson i Drejer i na odmor se odlazi s minimalnih 44:43. Odlično je prvo poluvrijeme odradio Marko Banić koji je u prvih 20 minuta ubacio već 16 poena.

Claranceovom tricom na početku poluvremena Danska vodi 48:46 i nakon toga kreće hrvatska serija 11:2 potaknuta agresivnom obranom koja je omogućavala kontranapade i lagane poene. Posebno se u tim razdobljima isticao Popović realizacijom kontri.

Do kraja treće četvrtine Hrvatska je uredno na desetak poena prednosti, a prednost bez problema održava i u posljednjih deset minuta.

U našem sastavu najbolji su bili Marko Banić s 21 i Marko Popović sa 17 poena. Kod Danaca iznenadio je Clarance sa 16 poena, a isto toliko ubacio je i Drejer.

U posljednjem susretu kvalifikacija naša reprezentacija igrat će u subotu u Estoniji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!