Ostali sportovi

U Poreču Međunarodni gimnastički turnir

Sportnet • nedjelja, 01.10.2006.

Poreč je i ove godine domaćin tradicionalnog, osmog po redu Međunarodnog turnira u muškoj, ženskoj i ritmičkoj gimnastici, te Višebojskog prvenstva Hrvatske u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici...

Sudionici Međunarodnog turnira dolaze iz Češke, Mađarske, Rusije, Slovenije, Švicarske, Turske, Velike Britanije i dakako iz Hrvatske. Bit će to vrlo kvalitetna i dopadljiva sportska priredba. Natjecanja se održavaju 6. i 7. listopada u Inetrsport centru, Zelena laguna.

U petak, 6. listopada na rasporedu su višebojska natjecanja koja su ujedno kvalifikacijska za finale po spravama.

09:00-15:00 ritmička gimnastika

16:00-20:00 muška i ženska sportska gimnastika

U subotu, 7. listopada odvijaju se finalna natjecanja

09:00-14:00 muška, ženska i ritmička gimnastika

U nedjelju, 8. listopada sve kategorije vrhunskog programa: mlađi kadeti, kadeti, mlađi juniori, juniori i seniori nastupiti će na 15. Višebojskom prvenstvu Hrvatske u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici.

Natjecatelji i natjecateljke dolaze iz Čakovca, Karlovca, Ogulina, Rijeke, Siska, Splita i Zagreba.

Osim naprijed navedenih natjecanja, u Poreču se odražavaju i edukativni sadržaji. Tako će se održati savjetovanja za suce i sutkinje, te trenerska tribina.

A za mlade, perspektivne gimnastičare i gimnastičarke Zagrebački gimnastički savez koristi prigodu boravka u Poreču, te organizira gimnastički kamp u trajanju od 1.-6. listopada, nakon kojeg će razdoblja mladi prisustvovati i neposredno uživo pratiti gimnastička dostignuća starijih kolega iz nekoliko europskih zemalja.

Gimnastika doista nikada nije imala više događanja na jednom mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!