Rukomet

Skupina II: Hrvatice uništile Dankinje

Ivan Ambroš • četvrtak, 14.12.2006.

U trećem kolu Skupine II Europskog prvenstva za rukometašice Hrvatska je iskoristila loš dan danske reprezentacije i slavila s uvjerljivih 26:22 (16:9)…

Hrvatska - Danska 26:22 (16:9)

Treće kolo Skupine II, Stockholm, Hovet

Suci: Raktina Tetjana (UKR) i Tačuk Irina (UKR)

Hrvatska: Grubišić (1 obrana), Kožnjak 1, Lovrić 3, Gaće 3, Arslanagić, Pušić 5, Palčić 4, Jukopila, Jelčić (18 obrana), Penezić 4, Zebić 2, Milanović-Litre 4.
Izbornik: Josip Šojat

Danska: Bager, Skov 7, Mikkelsen 4, Svalastog 1, Sjoberg 2, Dalgaard, Mortensen Louise 2, Bonde 1, Lund Nielsen 2, Mortensen Karin (17 obrana), Thomsen 2, Kristensen, Bille-Hansen 1, Troelsen.
Izbornik: Lyngholm Brian

Sedmerci: Hrvatska 0/1, Danska 2/5

Isključenja: Hrvatska 8 minuta, Danska 12 minuta

Za oproštaj od kontinentalne smotre rasterećene Hrvatice su pružile dosad najbolju igru i porazile aktualne olimpijske prvakinje i europske viceprvakinje. Koliko su naše rukometašice dominirale na današnjoj utakmici govori i osam golova prednosti koje su imale u drugom poluvremenu. Na vratima je briljirala Ivana Jelčić, a napad je predvodila ponovo raspoložena „lokosica“ Nikica Pušić.

Izvrsno su otvorile utakmicu Lovrić, Pušić i Penezić. Njima se pridružila obranama Jelčić i Hrvatice u 17. minuti stvaraju prednost od velikih šest golova razlike 11:5. Borbenost u napadu i fenomenalna Jelčić na vratima dovode Hrvatsku do odmora s rezultatom 16:9. U drugom poluvremenu razbranila se i Karin Mortensen, no Jelčić uzvraća i čuva prednost iz prvog poluvremena, tako da su Dankinje do kraja sureta uspjele samo smanjiti razliku. Susret je završio s uvjerljivom pobjedom hrvatskih reprezentativki 26:22.

Ivana Jelčić je sa 18 obrana više nego zasluženo proglašena za najbolju igračicu hrvatske reprezentacije. Najbolji strijelac bila je Nikica Pušić , koja je pet puta zatresla protivničku mrežu.

Kod Dankinja Rikke Skov je postigla sedam pogodaka, dok je Karin Mortensen obranila čak 17 udaraca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!