Nogomet

McClaren: "Hrvatska je dobila zbog mojih pogrešaka"

Tomislav Pacak • srijeda, 11.10.2006.

Nakon fantastične, uvjerljive i u potpunosti zaslužene pobjede Hrvatske nad Engleskom, gostujući izbornik Steve McClaren nije imao lagan posao pred vojskom engleskih novinara. Svjestan da mu je momčad nadigrana, McClaren je teško nalazio opravdanja za novi neuspjeh koji će itekako uzdrmati njegovu poziciju...

Steve McClaren, engleski izbornik: "Izgubili smo utakmicu, dakle očito, taktika nije bila učinkovita. Nisam postavio krivu taktiku, ali ona nije funkcionirala. Došli smo po pobjedu, ali u tome nismo uspjeli. Zašto? Zato jer smo primili dva gola više nego što smo dali. Umjesto da smo grizili i stiskali na loptu, mi smo se povukli i prepustili Hrvatskoj inicijativu."

"Mislio sam da će ta taktika biti djelotvorna u ovoj atmosferi gdje je vatrena publika, ali očito nije uspjelo. Hrvatska je jako dobra, mlada momčad, pobijedili su i sad čekamo uzvrat. Dio mog posla je da me novinari kritiziraju. Hrvatska je pobijedila zbog mojih pogrešaka."

"Mora se kontrolirati igra kad se igra u gostima, tako se smiruje igra i publika. Zato sam postavio takvu taktiku, ali nije uspjelo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolEuro 2008.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!