Zimski sportovi

Srebro i bronca za hrvatsku brzoklizačicu

Sportnet • srijeda, 18.10.2006.

Započela je sezona natjecanja u brzom klizanju na kratke staze. Hrvatski predstavnici zabilježili su jako dobre rezultate na prvim natjecanjima...

Na Otvorenom prvenstvu Rumunjske, 29.09.- 01.10.u Miercurea Ciuku nastupili si i mladi hrvatski brzoklizači Lucija Ana Ilijić, Jakov Dolinić i Boren Žunac, svi članovi KBK SPIN Zagreb.

U disciplini 1500 m su oba naša mlada klizača klizala brže od dosadašnjeg rekorda kojeg je držao Tomislav Dugi, a vlasnik novog državnog rekorda je Jakov Dolinić sa vremenom 2.40,949.

Još je vredniji rezultat postigla 12 godišnja Lucija Ana Ilijić (vlasnica državnog rekorda za seniorke u disciplini 1000 m!)koja je u kategoriji kadetkinja D osvojila 2. mjesto. Prošlog vikenda održano je Otvoreno prvenstvo Češke u Mladoj Boleslavi na kojem su nastupili L.A. Ilijić, J. Dolinić i Patricija Clark (KBK SPIN Zagreb).

Ponovno je vrlo uspješna bila Ilijić koja je osvojila 3. mjesto i brončanu medalju. Oba natjecanja se boduju i za Cadet Europa Cup Series u kojem Lucija Ana Ilijić, nakon prva dva natjecanja vodi u ukupnom poretku u kategoriji D girls.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!