Nogomet

Fantastični derbi Interu, Roma uz pomoć Ferrarija

Tomislav Pacak, Leo Tomašević • subota, 28.10.2006.

U prvoj utakmici devetog kola Serie A, Roma je slavila u Udinama s minimalnih 1:0. Večernji termin bio je rezerviran za derbi susret između Intera i Milana, a u sjajnoj utakmici slavio je Inter s 4:3...

Rimljani su do pobjede došli golom Ferrarija u 21. minuti drugog poluvremena nakon što Iaquinta nije uspio udaljiti loptu od svog gola poslije pokušaja Chivua glavom. Inače se mogao očekivati puno ljepši susret izmedu treće i četvrte momčadi na ljestvici campionata, ali zapravo je vladala nervoza pa ni najbolji igrači, poput Tottija, nisu mnogo pokazali.

Domaćin je utakmicu završio s deset igrača nakon što je u 70. minuti Muntari dobio drugi žuti karton, a s igračem manje Udinese nije uspio spasiti bod protiv Vukova.

Vezane vijesti

Inter je slavio s 4:3 u milanskom derbiju i najzanimljivijoj utakmici campionata bez Juventusa. U 17. minuti prvog poluvremena Crespo je brži od Jankulovskoga i glavom zabija prvi gol, a samo pet minuta kasnije Stanković puca iz daljine i donosi udvostručenje vodstva, a prema prikazanom i zasluženu prednost.

Drugo poluvrijeme je donijelo pravi nogometni show - odmah na startu Ibrahimović je zabio u protunapadu, a Seedorf u petoj minuti vraća nadu Milanu. Nastavilo se s napadima s jedne i druge strane, bilo je uzbudljivo pred oba gola, a Inter je ipak bio konkretniji.

Tako je u 23. minuti drugog dijela Materazzi zabio gol glavom na ubacivanje Figa, ali je od junaka ekspresno postao tragičar - odmah nakon pogotka ostavio je svoju momčad s čovjekom manje, sudac Farina dao mu je drugi žuti karton zbog svlačenja dresa prilikom slavlja pogotka.

U tom trenutku počinje nezaustavljiv napad Milana prema golu gostiju u želji za izjednačenjem i već u 30. minuti Gilardino nalazi gol glavom na dodavanje Cafua. Nakon više pokušaja Seedorfa iz raznih pozicija napokon dolazi do pogotka Kaka lobom u sudačkoj nadoknadi za konačni rezultat.

U zadnjih nekoliko minuta vrata Intera su još bila u opasnosti, međutim gosti su uspjeli doći do zaslužene pobjede bez obzira na vrlo snažnu reakciju rossonera. Šimić je ostao na klupi cijeli susret.

Tom pobjedom Inter je povećao svoju prednost nad Milanom na 14 bodova, šest više nego što je bila zbog kazne nakon calciopolija. Pozitivna vijest za domaćine je broj zabijenih golova jer su u zadnje vrijeme imali problema u napadu, no to će teško utješiti Milaneze koji su se vjerojatno oprostili od borbe za titulu...

Serie A, 9. kolo: Udinese - Roma 0:1, Milan - Inter 3:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!