Nogomet

Budan nastavlja seriju

Branimir Korać, Leo Tomašević • nedjelja, 29.10.2006.

Igor Budan igra u životnoj formi. U susretu devetog kola Serie A ponovno se upisao među strijelce i to već u prvoj minuti susreta u kojem je Parma svladala Atalantu s 3:1. U najzanimljivijem današnjem susretu Fiorentina je u posljednjim trenucima susreta upisala poraz na svom terenu od Palerma...

U najvažnijem susretu dana Palermo je slavio protiv Fiorentine s 3:2 u Firenzi i tako uspio ostati uz Inter u sveukupnom poretku. Heroj dana je sigurno bio Amauri s dva gola u 34. i 45. minuti drugog poluvremena i jednim prodorom te preciznim dodavanjem Di Micheleu za gol u osmoj minuti prvog poluvremena. Uz to je više puta bio opasan i preskakao braniče Fiorentine s velikom lakoćom. Fiorentina je uspjela držati visoki ritam dobrom igrom te napetost utakmice nespretnim autogolom Barzaglija u 31. minuti prvog poluvremena za prvo izjednačenje i golom Mutua u 42. minuti za drugo. Zajedno s jučerašnjim derbijem ovo je bila najljepša utakmica ovoga kola.

Dvije pogreške za dva gola Parme protiv Atalante su omogućile pobjedu domaćina i dovele do konačnih 3:1. Prvo je pogrešno dodavanje između Rivalte i golmana Calderonija omogućilo Budanu da i danas zatrese mrežu i to nakon samo 40 sekundi utakmice, a zatim je u 25. minuti Grella zabio gol iz jedanaesterca koji je sudac Herberg dodijelio Parmi zbog igranja rukom ne vidjevši da je dodir s loptom bio zapravo Budanov. Do trenutnog izjednačenja je došlo golom Donija u 13. minuti drugog poluvremena, a rezultat je zapečatio Muslimović u 42. minuti drugog poluvremena kada su gosti ostali s igračem manje zbog isključenja Lorije. Igor Budan je igrao svih 90 minuta i bio jedan od življih na terenu.

Siena je s minimalnih 1:0 pobijedila u Ascoliju (Codrea u 41. minuti drugog poluvremena) i tako skočila na četvrto mjesto na ljestvici. Bjelanović je odigrao cijeli susret i više puta bio opasan u napadu.

Po tri boda su osvojili i Cagliari protiv Sampdorije s 1:0 golom Contija u 46. minuti prvog poluvremena te Messina protiv Chieva s 2:1 golovima Riganoa i Floccarija u vremenskim nadoknadama u prvom i drugom dijelu susreta, a za goste je postigao zgoditak Tribocchi u 32. minuti prvog poluvremena.

Ostale dvije utakmice su završile neriješeno. Lazio nije bio jači od Reggine i nije bilo pogodaka, a Catania i Torino su igrali 1:1 golovima Spinesija za domaćine u 20. minuti prvog poluvremena i Franceschinija u 40. minuti drugog.

Talijansko prvenstvo, deveto kolo:
Messina - Chievo 2:1, Cagliari - Sampdoria 1:0, Ascoli - Siena 0:1, Catania - Torino 1:1, Fiorentina - Palermo 2:3, Lazio - Reggina 0:0, Parma - Atalanta 3:1, Livorno - Empoli 0:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!