Nogomet

Barcelona rekreativno, Valencia šokirana

Marko Kljaić • subota, 28.10.2006.

Osmo kolo Primere Division donjelo je iznenađujući poraz Valencije od Santandera i očekivanu pobjedu Barcelone...

Na domaćem terenu Katalonci su ugostili Recreativo i porazili ga rezultatom 3:0. Prvi dio završio je vodstvom Barcelone 1:0. Strijelac je bio Ronaldinho iz jedanaesterca. U drugom dijelu postignuta su još dva pogotka. Svojim petim pogotkom u prvenstvu Ronaldinho je povisio rezultat na 2:0 u 57. minuti. Pola sata prije kraja susreta Xavi je postavio konačan rezultat - 3:0 za Barcelonu. Tom pobjedom momčad Franka Rijkaarda ponovno sama vodi u španjolskom prvenstvu.

Racing iz Santandera je zaslužan što je Barcelona ponovno usamljena na čelu ljestvice. Na svom El Sardinero stadionu pred 20.000 ljudi ugostili su i pobjedili momčad Valencije. U prvom dijelu mreže su mirovale i rezultat je ostao isti kao što je bio na početku - 0:0. Jedini pogodak na utakmici postignut je nakon 11 minuta igre u drugom dijelu susreta. Strijelac je bio bivši igrač Deportiva Pedro Munitis. Zanimljivo je da su domaći nogometaši zaradili čak pet žutih kartona a gosti niti jedan sve do 90. minute. Tada je gostujući veznjak Regueiro uspio zaraditi dva žuta kratona i samim tim isključujući crveni. Trener gostiju Enrique Flores nije uspio nadmudriti svog današnjeg suparnika Miguela Portugala Vicaria i domaćini zasluženo upisuju tri boda.

Real je na gostovanju kod Gimnastica u Tarragoni uspio pobjediti s dva gola razlike. Nakon pola sata igre domaćini su poveli iz kaznenog udarca. Precizan je bio Abel Buades. Za Real je izjednačio Roberto Carlos samo minutu prije kraja prvih 45 minuta. Pet minuta nakon početka drugog dijela, Ivan Helguera je doveo goste u vodstvo. Fabio Capello je mirno otpratio kraj utakmice jer je u 86. minuti Robinho postigao treći pogodak na večerašnjoj utakmici za njegovu momčad. S ovom pobjedom Madrižani su se popeli na drugo mjesto na tablici.

Primera Division, 8. kolo: Racing Santander - Valencia 1:0, Barcelona - Recreativo Huelva 3:0, Gimnastic - Real Madrid 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!