Nogomet

Neraspoloženi strijelci obilježili nedjelju

Marko Kljaić • nedjelja, 29.10.2006.

Kao i svakog vikenda, utakmice u španjolskom nogometnom prvenstvu igraju se u dva dana. U današnjim susretima nije bilo iznenađenja. Sevilla i dalje drži priključak s vodećima, Sociedad još nije upisao pobjedu...

Pred više od trideset tisuća domaćih navijača Celta je ugostila četvrtoplasiranu Sevillu. Prvi pogodak postignut je već u sedmoj minuti. Domaće je u vodstvo doveo Brazilac Nene. Nakon pola sata igre pao je izjednačujući pogodak za Sevillu. Danac Poulsen koji je ovo ljeto stigao iz njemačkog Schalkea postiže svoj prvi pogodak u Španjolskoj. Momčad Juana Ramosa u vodstvo je doveo u 61. minuti Adriano Correira. Celta više nije imala snage vratiti se u utakmicu i gosti su zasluženo uzeli sva tri boda.

U predgrađu Madrida Getafe je na svom stadionu ugostio Deportivo. U prvom dijelu postignut je samo jedan pogodak. Manuel del Moral oduševio je domaću publiku pogotkom u desetoj minuti. Drugi dio ponovno su bolje odigrali domaćini. Svoje vodstvo su povećali nakon 23 minute igre u nastavku. Strijelac je bio Nacho. To je ujedno bio i krajnji rezultat. Ovom pobjedom Getafe je na ljestvici preskočio Deportivo i bodovno se izjednačio s petoplasiranom Valencijom.

Levante i Espanyol i dalje dokazuju da imaju velikih problema u postizanju pogodaka. U njihovom današnjem međusobnom susretu mrežu su mirovale svih 90 minuta. Sudac je pokazao čak šest žutih kartona, po tri svakoj momčadi.

Istih problema što se tiče realizacije imaju i Betis i Mallorca. Betis je u dosadašnjem dijelu prvenstva uspio postići osam, a Mallorca samo četiri. Najbitniji događaj u prvom poluvremenu zbio se u 40. minuti kada su domaćini ostali bez jednog igrača. Crveni karton zaradio je obrambeni igrač Daniel Lembo. Mallorca je igrača više iskoristila tek u 77. minuti. Jedini pogodak na utakmici postigao je srpski veznjak Boško Janković.

Još jedan dvoboj iz donjeg dijela ljestvice odigrali su Real Sociedad i Villareal. I na ovoj utakmici strijelci nisu bili aktivni sve do samog kraja. Treću pobjedu u prvenstvu Villarrealu je osigurao Arruabarrena u 82. minuti.

Igrači Athletica su na gostovanju kod Osasune uspjeli osvojiti jedan bod. Baski su poveli u 29. minuti preko Ivana Gabilonda koji je u Bilbao ljetos stigao iz Sociedada. Drugi dio domaćini su započeli puno bolje i ubrzo su izjednačili. U 54. minuti strijelac je bio Roberto Soldado. Do kraja više nije bilo pogodaka i podjela bodova je najrealniji ishod.

Posljednja utakmica donjela je i najveće iznenađenje kola. Atletico je na svom Vincente Calderon stadionu dočekao zahuktalu Zaragozu i doživio poraz. Rezultat u prvom poluvremenu je bio istim kojim je utakmica i započela - 0:0. U nastavku se rezultat nije mijenjao do samoga kraja. Kada su svi već smatrali da će utakmica završiti podjelom bodova, Oscar je doveo goste u vodstvo u 88. minuti. U preostalih nekoliko minuta domaćini nisu postigli pogodak i momčad Victora Fernandeza upisuje petu pobjedu u prvenstvu i približava se vodećoj Barceloni na samo tri boda.

Primera division, 8. kolo: Celta - Sevilla 1:2, Getafe - Deportivo 2:0, Levante - Espanyol 0:0, Real Betis - Mallorca 0:1, Real Sociedad - Villarreal 0:1, Osasuna - Athletic Bilbao 1:1, Atletico Madrid - Zaragoza 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!