Nogomet

Monaco ne može ni protiv Kanarinaca

Maja Giljanović • subota, 28.10.2006.

Kriza Monaca produbljena je još više u 11. kolu Le Championnata - klub iz Kneževine poražen je u Nantesu s 1:0 te je tako ostao u podrumu francuskog prvenstva...

Derbi začelja odigrali su Nantes i Monaco u kojem je domaćin izborio pobjedu i prepustio fenjer momčadi iz Kneževine. Povratak trenera Eoa na klupu nakon kratke stanke sredinom tjedna u porazu od Rennesa tako je obilježen bijegom iz zone ispadanja. Kanarinci su dobro otvorili susret te su mogli povesti već u 21. minuti, međutim, internacionalc Malija Diallo propušta realizirati jedanaesterac dosuđen nakon Bernardijeva igranja rukom. Ipak, Rossi u 27. dovodi domaćina u vodstvo. U 43. ionako tešku poziciju Monaca dodatno otežava Plašil koji zarađuje drugi žuti odnosno crveni karton. U nastavku, u 68. minuti Nantes ne uspijeva iz čak tri pokušaja dokrajčiti goste, Wilhelmssonu, Payetu i Rossiju brani Roma. Bravurozne obrane vratara čuvaju nadu u eventualno izjednačenje koje se umalo (nezasluženo) i dogodilo. Naime, Di Vaio u samoj završnici promašuje idealnu šansu koju mu je sjajnom asistencijom stvorio Gakpe.

Susjedi na ljestvici (13. i 14.) PSG i Rennes odigrali su iznimno sadržajnu utakmicu u kojoj je domaćin zaradio važna tri boda prekinuvši niz Rennesa od tri pobjede u nizu (Auxerre, Nice, Lille). Paris- SG je, pak, nakon šokantnog poraza od Lyona u Liga kupu tražio pobjedu. Već u 2. minuti Pauleta ne koristi sjajnu prigodu, neprecizni su potom i Chantome te Yepes. Ofenziva se ipak isplatila u 44. kada se Bjelokoščanin Diane serijom sjajnih driblinga rješava Hadjija, Didota, Edmana te Mensaha i dovodi Parižane u vodstvo. Nije ni Rennes stajao skrštenih ruku; opasno su priprijetili Marveaux, Hadji, a Monterrubijev udarac Landreau spašava u zadnji čas. Do isteka susreta još vrijedi zabilježiti i dva žuta Paulete u samo dvije minute, ali vremena za reakciju gostiju više nije bilo.

Vezane vijesti

Bordeaux je, pak, uoči utorka i gostovanja na Anfieldu, tražio pobjedu protiv najslabije obrane lige. Tri su boda bila imperativ za momčad trenera Ricarda nakon dva uzastopna prvenstvena poraza koja su ipak donekle ublažena gostujućom pobjedom kod Auxerra za ulazak u četvrtfinale Liga kupa. Sedan, međutim, nije unaprijed izvjesio bijelu zastavu; štoviše, u 18. minuti iznenađujuće ih u vodstvo dovodi Belhadji. Domaćin odmah reagira, ali stopostotnu šansu promašuje Laslandes. Regnault sjajno brani i prigode Darchevillea te Micouda, ali je i on nemoćan u 44. kada ga Wendel svladava iz slobodnog udarca. Rješenje utakmice dolazi u samo pet minuta nakon povratka s odmora kada prvo Micoud glavom u 46., a potom Darcheville iz jedanaesterca u 50. postavljaju konačnih 3:1.

Dvoboj dvije momčadi iz donjeg dijela tablice mogao je, ali nije odlučiti u 24. izravni crveni karton Capponea. Nije jer Lorient nije dozvolio Valenciennesu da preuzme kontrolu nad susretom; štoviše, domaćin kreće još ofenzivnije te u 33. Saifi upošljava Gignaca, ali već svladanog Penneteaua spašava prečka. Do zasluženog vodstva i konačne pobjede, Lorient je stigao minutu prije završetka prvog poluvremena golom Saifija. U 66. isključen je i Chelle te momčadi završavaju susret brojčano izjednačene, ali sa golemom premoći domaće ekipe u prigodama (Gignac, dvaput Le Pen).

U dosadnoj utakmici, nezainteresiranu su partiju odigrali Le Mans i Lille. Petoplasirani gost je uoči srijede i gostovanja u Ateni kod AEK- a stigao u vodstvo već u 4. minuti golom Keite. Samo desetak minuta kasnije Grafite izjednačava rezultat. Stopostotnu šansu, pak, za pobjedu Lillea promašuje Kamerunac Makoun, a do isteka devedesete više nismo zabilježili niti poluprigode.

Momčad St Etiennea sjajnim je igrama došla u prigodu pobjedom kod Troyesa dostići drugoplasirani Marseille. Međutim, prestrogo dosuđeni drugi žuti tj. crveni karton Piquionneu odredila je tijek ovog susreta. Iako su u 39. poveli golom Feindounoa nisu izdržali te u 56. Danic izjednačava rezultat prekrasnim udarcem sa 20m. Uslijedio je jednako lijep gol sa distance Amzinea, a konačni rezultat postavlja u 86. Gigliotti.

Nakon poraza od Nancyja u Liga kupu, četvrtoplasirani je domaćin išao po sva tri boda koja bi mu donijela visoko drugo mjesto na ljestvici. Međutim, protivnik je bila s 5:0 pobjedom protiv Dijona osokoljena momčad Sochauxa koja, štoviše, na municipalu nije poražena od sezone 1993/94. Iako je ljubičastima dobro krenulo jer su u 24. minuti poveli golom Battlesa, u 32. iz prestrogo dosuđenog jedanaesterca Alvaro izjednačava rezultat. U nastavku Toulouse je opasniji, pritišće, ali ni Sochaux se ne zadovoljava tek bodom te dolazi do potpunog preokreta u 86. minuti kada Ziani koristi asistenciju slovenskog reprezentativca Valtera Birse.

U prvoj danas odigranoj utakmici, pak, sedmoplasirani se domaćin na Felix Bollaertu nadao ponavljanju lanjskog konačnog ishoda (vjerojatno ne i samog rezultata - 7:0 i najgoreg poraza Auxerrea u povijesti francuske prve lige). Obje su momčadi pod tjednom odigrale i izgubile susrete osmine finala Liga kupa pa bi pobjeda dobro došla i jednima i drugima. Gosti su bolje stajali na terenu, bili nešto opasniji, ali je ipak poveo Lens nakon što je Demont iskoristio grubu pogrešku Akalea. U 70. Pieroniju je zbog ofsajda opravdano poništen zgoditak, a pobjeda domaćina je mogla biti i izraženija da je gabonski reprezentativac Cousin u 85. okrunio lijepu akciju Carrierea.

U preostala dva susreta sutr se sastaju Lyon i Nancy te Nice i Marseille.

Le Championnat, 11. kolo: Toulouse - Sochaux 1:2
Lens - Auxerre 1:0
Bordeaux - Sedan 3:1
Le Mans - Lille 1:1
Lorient - Valenciennes 1:0
Nantes - Monaco 1:0
Paris SG - Rennes 1:0
Troyes - Saint-Etienne 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!