Nogomet

Vatrena Nice, Lyon i dalje gazi

Maja Giljanović • nedjelja, 29.10.2006.

Porazom u Nici golom u posljednjim trenucima, Marseille je ostao na 11 bodova zaostatka za Lyonom koji nezadrživo juri ka obrani naslova. Nice je svladala Olympique u susretu 11. kola s 2:1, a pobjednički pogodak postigao je Ederson u 90. minuti iz jedanaesterca...

Gosti su nakon ispadanja iz Liga kupa tijekom tjedna (St Etienne) te domaćeg poraza od Lyona u prošlom kolu stigli odlučni ponoviti prošlogodišnji uspjeh (1:0). Međutim, umjesto očekivanog punog plijena, šokirani je Marseille ostao praznih ruku.

Sam uvod u susret je, također, bio zanimljiv, naime, uoči utakmice trener domaćina Antonetti je podigao uzbunu oko izbora suca Poulata očekujući valjda svesrdnu pomoć ljudi u crnom renomiranom rivalu iz susjedstva.

Vezane vijesti

Gorjelo je i na tribinama i to doslovno; u drugoj je minuti teško ozlijeđen vatrogasac kojeg je pogodila raketa lansirana iz sektora Municipala namijenjenog gostujućim navijačima.

Petnaestak minuta trebalo je objema ekipama za uspostavlanje igre nakon dramatičnih događaja na tribinama. U 26. Rool svladava Carrassoa i dovodi Niceu u vodstvo. Marseille odmah uzvraća, nižu se prigode Nianga, Riberyja, a u 45. sudac pravi ogroman previd i dosuđuje nepostojeći ofsajd Nianga i sprečava izjednačenje. U nastavku, Marseille dominira, a Nice traži priliku povisiti rezultat iz kontri. Za goste pokušavaju i Zubar, Pagis, u dva navrata Niang koji u 63. savršeno asistira Pagisu koji neobranjivim volejem s 20 metara svladava Llorisa. Činilo se da domaćinove snage kopne te da će do isteka susreta momčad trenera Emona zasigurno ostvariti potpuni preokret. Tako bi i bilo da je Nasri u 88. iskoristio stopostotnu šansu. Ovako je u prvoj minuti sudačke nadoknade dosuđen (opravdano) jedanaesterac zbog prekršaja kapetana Beyea na Bjelokoščaninu Koneu. Odgovornost pruzima Ederson, vara Carrassoa i donosi svojoj momčadi sva tri boda.

U posljednjeoj utakmici kola nezaustavljivi Lyon je upisao novu pobjedu. Najnovija žrtva je trećeplasirana momčad Nancyja, a prednost peterostrukog uzastopnog francuskog prvaka sada iznosi praktički neuhvatljivih 11 bodova.

Houllierovi igrači su odlučno otvorili susret kako bi otklonili možebitne sumnje oko ishoda dvoboja s najboljom obranom lige (pet primljenih golova u deset odigranih utakmica). Opasno prijete Malouda, Squillaci, Carew; Lyon, neporažen u dosadašnjem tijeku sezone (i zanimljivo, uspješniji na gostovanjima nego na Gerlandu gdje je upisan jedini ovogodišnji remi s Toulouseom) dolazi u vodstvo u 13. minuti kada ubacivanje Maloude Carew neobranjivo posprema pokraj Sorina. Norvežaninu je ovo prvi gol nakon više od sedam mjeseci i vjerojatno prvi u nizu budući će Fred s ozlijeđenim butnim mišićem pauzirati barem do Nove godine.

Rezultat je mogao biti i uvjerljiviji da u 45. Tiagov prekrasan lob nije zaustavila stativa, a i u 64. je od Toulalana već svladanog vratara Nancyja spasila vratnica.

Crno se piše Kijevljanima u srijedu...

Francusko prvenstvo, 11. kolo:
Nice - Olympique Marseille 2:1, Lyon - Nice 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!