Nogomet

Kiks Lillea, Bordeaux nastavlja s dobrim partijama

Maja Giljanović • nedjelja, 26.11.2006.

Subotnje utakmice petnaestog kola francuskog prvenstva donijele su uzbudljive susrete te nekoliko iznenađujućih rezultata, u prvom redu novi remi Lillea na domaćem terenu...

U prvoj utakmici petnaestog kola francuskog prvenstva Marseille je nakon prošlotjedne pobjede protiv Valenciennesa i prekida crnog niza od pet uzastopnih poraza stigao kod osamnaestoplasiranog Troyesa po nova tri boda. Bez ozlijeđenih Riberyja te Cane gosti su se s igračem manje na koncu morali zadovoljiti i bodom. Domaćina je u vodstvo u 18. minuti doveo Lachuer koji volejem na centaršut Danica svladava Carrassoa. U 37. isti igrač umalo i podebljava prednost. U nastavku, pak, prvo prijeti Niang, a dobru igra gostiju u drugom poluvremenu rezultira izjednačenjem Maoulide u 61. Deset minuta kasnije izravni crveni karton nakon grubog prekršaja nad Matoudijem zarađuje Pagis, ali domaćin do kraja susreta i čak šest minuta sudačke nadoknade ne uspijeva iskoristiti brojčanu premoć te susret završava zasluženom podjelom bodova.

Momčad iz Sochauxa sjajnu je formu potvrdila i na gostovanju kod Lorienta. Naime, Perrinova ekipa je neporažena u posljednjih šest susreta, a čak je u četiri osvojila sva tri boda. Iako je domaćin na najbolji mogući način ušao u utakmicu i poveo već u 2. minuti golom Marchala koji blagim trzajem glave koristi sjajno izvedeni slobodni udarac Moulleca, Sochaux ekspresno reagira. U 22. te 24. Le Tallec najprije izjednačava, a potom i preokreće rezultat. U samom finišu poluvremena Ziani, pak, iz jedanaesterca stavlja točku na i sjajno odigranom prvom poluvremenu. U nastavku gledamo nezainteresiranu predstavu obje momčadi uz rutinsko čuvanje prednosti gostiju koji se iz kola u kolo pokazuju vrlo ozbiljnim pretendentima za plasman u euro-kupove slijedeće sezone.

Bordeaux je ugostio momčad St Etiennea nadajući se nastavku dobre serije nakon slavlja protiv PSG- a u prošlom kolu i vrlo vrijedne pobjede nad Galatasarayem u Ligi prvaka i trećoj pobjedi u sedam dana. U sjajnoj atmosferi, pred 30 000 gledatelja ugostili su drugi (iza Lyona) najefikasniji napad lige (23 postignuta gola u dosadašnjih 14 odigranih kola) momčadi nisu uzvratili dobrom igrom.Iz prvog dijela vrijedi izdvojiti tek po jednu šansu sa svake strane; gostujuću Diatte te onu Wendela nakon koje je brazilski napadač bez uspjeha tražio najstrožu kaznu. U nastavku, pak, domaćin predvođen sjajnim Micoudom ubacuje u višu brzinu te nakon nekoliko poluprigoda u prvom redu Laslandesa, u 70. minuti Alonso postiže jedini pogodak utakmice.

Rennes je na gostovanje kod ljubičica stigao s ugodnim sjećanjima na prethodna dva gostovanja u Toulouseu. Naime, dvaput su slavili sa 1 te 2:0. Večeras, međutim, nisu bili na razini te je nakon siromašnog prvog poluvremena dvoboja jedine dvije momčadi neporažene od Lyona (remi Toulousea, a pobjeda Rennesa) slavio domaćin. Slabija se predstava možda može opravdati izostankom ključnih igrača obje momčadi: Elmandera (tri gola i četiri asistencije) s jedne te Monterrubija (tri gola i tri asistencije) s druge strane. Ključni trenutak utakmice zbio se u 65. minuti kada Bergougnoux realizira jedanaesterac dosuđen nakon prekršaja Melchiota nad Mansareu.Rezultat je mogao biti i uvjerljiviji da novi najstroži udarac za domaćina radi prekršaja na Pentecoteu sjajno u dva navrata ne brani Pouplin, a i da u trećoj minuti sudačke nadoknade Mansare ne promašuje prazna vrata.

Nice i Sedan odigrali su vrlo zanimljiv derbi začelja u koji je posljednjeplasirani Sedan ušao iznimno oslabljen neigranjem čak petorice standardnih igrača, ali su ohrabreni dobrom predstavom i nesretnim porazom od Lyona u prošlom kolu gosti poveli u 17. minuti nakon što je Job svladao Llorisa. Nice uzvraća u 25. preko Belliona te u 32. Vahirue, ali se do poluvremena rezultat ne mijenja. U nastavku, pak, momci s Azurne obale kreću silovito te u 55. Kone izjednačava, a u 76. Kante donosi zasluženu prednost domaćinu. Ipak, u 86. minuti Pujol koristi jednu odbijenu loptu, vara domaćeg čuvara mreže te postavlja konačnih 2:2.

Lille je nakon remija protiv Anderlechta tražio domaću pobjedu protiv Monaca, momčadi koja se pod vodstvom trenera Laurenta Banide polako počela uspinjati na prvenstvenoj ljestvici. Bez izrazitijih prigoda gosti su u vodstvo stigli u 37. minuti trenutkom inspiracije Gakpea koji fenomenalnim udarcem s preko 30m hvata Sylvu na spavanju. Nadu za prvu pobjedu domaćina nakon 1994., u 77. vraća Bodmer, ali do kraja, unatoč golemoj premoći, Lille ipak ne uspijeva preokrenuti rezultat u svoju korist.

Preostale utakmice igraju momčadi zaokupljene euro-izazovima: Le Mans - Lens, Valenciennes - Nancy, Nantes - Psg te Lyon - Auxerre.

Rezultati, 15. kolo: Troyes - OM 1:1, Lille - Monaco 1:1, Bordeaux - St Etienne 1:0, Lorient - Sochaux 1:3, Toulouse - Rennes 1:0, Nice - Sedan 2:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!