Tenis

Ivanu kvalifikant, Karlo protiv domaćeg

Ivor Krapac • subota, 30.12.2006.

Ivan Ljubičić i Ivo Karlović doznali su koje ih prepreke očekuju u prvom tjednu nove sezone na ATP Touru. Ivan nastupa na milijun američkih dolara vrijednom turniru u Dohi, dok je Karlo odabrao 416.000 $ bogati turnir u indijskom Chennaiju...

Ljubičićev prvi suparnik na milijunskom katarskom turniru bit će zasad nepoznati kvalifikant, dok bi u osmini finala čekao bolji iz startnog ogleda Šveđanina Thomasa Johanssona i iskusnog Marokanca Younesa El Aynaouija, koji je dobio pozivnicu.

Ivan je drugi nositelj, a u njegovoj polovici ždrijeba su od postavljenih još i Rus Mihail Južnji (5. - potencijalni četvrtfinalni suparnik), Cipranin Marcos Baghdatis (3.) i Šveđanin Robin Söderling (6.). Gornji dio ždrijeba predvodi prvi nositelj, Rus Nikolaj Davidenko.

Vezane vijesti

Ivo Karlović će se u Indiji u prvom kolu susresti s domaćim wild-cardom Prakashom Amritrajem, 393. na Entry listi. U osmini finala moguć je ogled s drugim nositeljem Davidom Nalbandianom, kojeg na startu čeka Danac Kristian Pless.

Među ostalim igračima donjeg dijela ždrijeba, u kojem su Karlović i Nalbandian, izdvajaju se četvrtopostavljeni Julien Benneteau, peti nositelj Carlos Moya i sedmopostavljeni Paradorn Srichaphan.

Prvi nositelj je Rafael Nadal, drugi na svijetu, a branitelja naslova nema - Ivan Ljubičić je ove sezone ponovno odabrao Dohu, u kojoj je počinjao 2004. i '05. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!