Rukomet

Kiel i Gummersbach odlični u gostima

Ivana Strahija • nedjelja, 31.12.2006.

Njemački prvoligaši i dalje oduševljavaju svoje navijače. U ovom su kolu najjače momčadi lige, Kiel i Gummersbach zabilježile pobjede u gostima...

U 20. minuti susreta do tada vrlo uvjerljivi igrači Grosswaldstadta počinju gubiti konce utakmice. Nakon početnog vodstva domaćina, gosti tada po prvi puta dolaze u vodstvo (8:7), najavivši krajnju pobjedu. Minutu pred kraj prvog dijela favorizirani Kiel ima +2, a do sredine drugog gosti imaju četiri pogotka prednosti (17:21), nakon što domaći Alexander Petterson propušta postići pogodak sa sedam metara.

Pretposljednji Wetzlar dobro se držao na vrućem terenu Flensburga, premda su domaćini na kraju zabilježili +5 i oba boda. U prvim su minutama susreta momčadi na parketu u Flensburgu bile prilično izjednačene, a tek se pred kraj prvog poluvremena domaćini odljepljuju na tri pogotka prednosti. Drugi dio susreta pripao je domaćima, pogotkom Blaženka Lackovića u 47. minuti Flensburg vodi +7, do kraja gosti iz Wetzlara smanjuju razliku za dva pogotka.

Slika 1 od 1.

Do pobjede u gostima stigli su i prvaci ljestvice, igrači Gummersbacha. U vodstvo gosti dolaze već u petoj minuti susreta, da bi domaćini prebacili u višu brzinu i izjednačili na 9:9 u 19. minuti. Sreća Eintracht Hildesheima bila je ipak kratkog vijeka, pošto Gummersbach odmah potom prelazi u vodstvo, sve do isteka šezdeset minuta i +7 pogodaka prednosti.

Igrači Hamburga zadržali su momčad u gornjem dijelu ljestvice pobjedom nad teškim protivnicima iz Nordhorna, ostavši neporaženi još od 22. listopada. Nakon izjednačenog prvog dijela susreta i 18:18 nakon prvih 30 minuta, domaćini pogocima Yoona Kyung-Shina i Pascala Hensa dolaze do +2. Najupečatljivije trenutke hamburška momčad bilježi u posljednjim minutama susreta, kad serijom od četiri pogotka dovršavaju utakmicu. Istini na volju, gostujuća je momčad u Hamburg stigla desetkovana ozljedama, što je domaćinima ipak olakšalo pobjedu.

Bodove u gostima uzeli su i igrači Frisch Auf Göppingena, koji su u Tubingenu bili bolji od domaćeg Balingen Weilstettena za dva pogotka. Prvi je dio susreta pripao domaćinima, koji pri kraju prvog dijela počinju gubiti koncentraciju, pa gosti već u prvim minutama drugog poluvremena prelaze u vodstvo kojeg su znali zadržati.

Dusseldorfu domaći parket nije donio toliko potrebne bodove. Momčad kao da nije bila svoja, pa gosti iz Kronau-Östringena u prvih osam minuta susreta dolaze do 5:1 bez većih problema. Domaćini unatoč pogocima Franka Berblingera iz sedmerca ne uspijevaju značajno smanjiti razliku. Drugi dio donosi sličnu situaciju, a domaća momčad na kraju gubi priliku za priključak gornjem domu ljestvice.

Pregršt pogodaka, njih preko sedamdeset, mogli su vidjeti ljubitelji rukometa u Magdeburgu. Domaćini su do +10 vrlo borbenom igrom stigli kod 35:25 u 52. minuti, na čemu imaju najviše zahvaliti strijelcima Grzegorzu Tkaczyku i Yvesu Grafenhorstu koji su postigli po sedam golova za svoju ekipu.

Lemgo ni u ovom kolu nije došao do bodova, mindenški su rukometaši dobro pazili da ne predaju vodstvo ni u jednom trenutku susreta. Minden je pokazao da status na ljestvici ne jamči favorita, dok će u Lemgu, unatoč vrlo dobroj igri Filipa Jicha (sedam pogodaka), morati konsolidirati redove.

Posljednji susret kola također je donio sedamdeset pogodaka, kao i jasnu prevlast Wilhelmshavener nad rukometašima Lubbeckea. Nakon početnih +3 domaćini nastavljaju u tom tempu, dok je igračima N-Lubbeckea ostalo da pokušaju smanjiti štetu. Najviše se od gostiju trudio Stian Tönnesen, koji je sa sedam pogodaka bio najbolji strijelac susreta.

Osamnaestim su se kolom njemački prvoligaši na dva i pol mjeseca oprostili od parketa. Natjecanje se nastavlja tek 10. veljače, kad će snage ponovno odmjeriti vjerojatno osvježene, odmorene i osnažene ekipe.

Bundesliga, 18. kolo, rezultati:
TV Grosswallstadt - THW Kiel 25:30 (12:13)
SG Flensburg-Handewitt - HSG Wetzlar 33:27 (16:13)
Eintracht Hildesheim - VfL Gummersbach 31:38 (13:18)
HSV Hamburg - HSG Nordhorn 34:29 (18:18)
HBW Balingen Weilstetten - Frisch Auf Göppingen 27:29 (17:17)
HSG Düsseldorf - SG Kronau-Östringen 26:28 (11:14)
SC Magdeburg - MT Melsungen 41:32 (19:15)
TSV GWD Minden - TBV Lemgo 29:28 (12:11)
Wilhelmshavener HV- TuS N-Lübbecke 41:29 (20:13).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!