Tenis

Hingis i Safina ne popuštaju, kraj za Ivanović

Ivor Krapac • četvrtak, 04.01.2007.

Četvrtfinalni dan 175.000 $ vrijednog WTA turnira u Gold Coastu bio je koban za treću nositeljicu Anu Ivanović. Prvopostavljena Martina Hingis i druga nositeljica Dinara Safina prošle su bez izgubljenog seta...

Ana Ivanović ostala je praznih ruku u ogledu s petopostavljenom Izraelkom Shahar Peer, koja ju je svladala s 5:7, 6:4 i 6:4. Nakon dobivenog prvog seta, srpska igračica se u nastavku sve više mučila s neforsiranim pogreškama, što je na koncu i platila porazom za sat i 59 minuta igre.

Martina Hingis je i u trećem nastupu na turniru slavila bez većih problema. Nova žrtva bila je Kolumbijka Catalina Castano, koja je pala sa 6:3 i 6:1. Dinara Safina se sa 7:6(4) i 6:3 pobrinula za posljednju domaću predstavnicu, Samanthu Stosur, kojoj je to bio treći poraz u isto toliko međusobnih susreta s Ruskinjom.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Safina će se za prolaz u finale sutra boriti s Peer, dok će se Hingis susresti s jedinom nepostavljenom polufinalisticom, 29-godišnjom Talijankom Tathianom Garbin, koja je u četvrtfinalu sa 7:5 i 6:2 nadjačala Ruskinju Jelenu Vesninu.

Talijanki će to biti drugo uzastopno polufinale na WTA turnirima obzirom da je bila jednako daleko i u svojem posljednjem nastupu na WTA Touru, krajem rujna prošle godine u Portorožu, uz poraz od sunarodnjakinje Marije Elene Camerin.

WTA Gold Coast, 4.1.2007., četvrtfinale: Hingis (Švicarska, 1) - Castano (Kolumbija) 6:3, 6:1, Garbin (Italija) - Vesnina (Rusija) 7:5, 6:2, Peer (Izrael, 5) - Ivanović (Srbija, 3) 5:7, 6:4, 6:4, Safina (Rusija, 2) - Stosur (Australija) 7:6(4), 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!