Nogomet

Aberdeen poslao poruku, McDonaldu 5000. pogodak

Marin Vuković • subota, 25.11.2006.

Uvjerljivom pobjedom nad posljednjom momčadi škotskog Premiershipa, Aberdeen je poslao jasnu poruku Glasgow Rangersima da se neće olako predati u borbi za drugo mjesto. Čast postizanja jubilarnog, 5000. pogotka od osnivanja škotskog Premiershipa pripala je Scottu McDonaldu u pobjedi Motherwella nad Falkirkom...

Dunfermline se pokazao nedostojnim protivnikom za zahuktali Aberdeen koji već pet kola ne zna za poraz. Iako je prvih 45 minuta završeno bez pogodaka, u nastavku utakmice gosti su iskoristili pogreške domaće obrane i došli do uvjerljive pobjede. Prvo je Lee Miller u 54. minuti načeo mrežu Dunfermlinea, a u razmaku od samo dvije minute u samoj završnici susreta Darren Mackie je postigao drugi i treći pogodak Aberdeena.

Motherwell se odlijepio od dna ljestvice četvorkom u mreži Falkirka i tako prekinuo ružnu seriju od pet utakmica bez pobjede. Prvi dio završen je neodlučeno, nakon što je Anthony Stokes doveo Falkirk u vodstvo, a Richie Foran izjednačio s bijele točke. Odmah na početku drugog poluvremena dosuđen je i drugi jedanaesterac za domaće, a ponovno je bio precizan Foran.

Vezane vijesti

Russell Latapy je vratio nadu gostima zgoditkom za izjednačenje u 71. minuti, ali četiri minute kasnije Scott McDonald vraća prednost Motherwellu, ujedno se zauvijek upisavši u povijest škotske Premier lige kao strijelac 5000. pogotka. Konačnih 4:2 postavio je Calum Elliot sedam minuta prije kraja.

Inverness CT i Hearts odigrali su neodlučeno 0:0, čime je momčad iz Edinburgha barem zasad izgubila korak s Aberdeenom i Glasgow Rangersima.

Škotski Premiership, 16. kolo:
Dunfermline - Aberdeen 0:3, Inverness CT - Hearts 0:0, Motherwell - Falkirk 4:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!