Rukomet

Balićevih sedam golova za povratak na prvo mjesto

Ivan Ambroš • srijeda, 15.11.2006.

U 10. kolu Asobal lige top tema trebao je biti susret Portlanda i Ciudad Reala, međutim ekipa iz drugog dijela tablice Fraikin Granollers skinuo je skalp Barceloni i tako postao senzacija. Što se naših rukometaša tiče treba posebno istaknuti Balića koji je svojom odličnom igrom i sa sedam postignutih golova sudjelovao u važnoj pobjedi Portlanda nad Ciudad Realom za povratak na prvo mjesto španjolskog prvenstva...

Valladolid je iznenađujuće teško došao do domaće pobjede nad Almeriom 30:29 (16:13). Igrač susreta bio je Alen Muratović s osam golova, a naš Velimir Rajić je za goste iz četiri pokušaja postigao jedan gol.

Teka Cantabria je slavila kod kuće protiv Bidasoe Irun 33:24 (15:11). Posebno su raspoloženi bili domaći Rio Oscar s osam golova i Jorge Martinez sa 17 obrana.

Torrevieja je kod kuće izgubila od Altee 20:24 (10:10). Igrač susreta je bio Rune Ohm s osam zgoditaka.

Granollers se pobrinuo za senzaciju kola. Nakon odlične igre i vodstva tijekom cijelog susreta zasluženo su pobjedili favoriziranu Barcelonu čije igre u posljednje vrijeme nikako ne odgovaraju ugledu kojeg uživa. Utakmica je završila minimalnim slavljem domaćina 27:26, s kojom je završilo i prvo poluvrijeme 13:12. Koliko je Barcelona bila nemoćna na ovom gostovanju zorno pokazuje podatak da niti u jednom trenutku nisu uspjeli čak niti izjednačiti rezultat, a gosti su više puta tijekom susreta imali i po četiri gola prednosti. Igrač susreta bio je Marko Krivokapić s 11 golova, dok mu se s druge strane približio samo Iker Romero s deset postignutih golova. Naš je Venio Losert branio cijeli susret skupivši 11 obrana, odnosno 30% obranjenih udaraca, dok je Igor Vori iz tri pokušaja tri puta zatresao mrežu protivnika

Ademar je došao do još jedne gostujuće pobjede kod Algecirasa 27:34 (11:19), Arrate je slavio protiv Darien Logrono 27:16 (11:6), a Aragon je bio uvjerljiv protiv Antequere 31:23 (15:12). Naš Matija Bilušić je za kratko vrijeme na parketu od četiri upućena mu udarca obranio jedan.

U derbiju kola španjolski su obožavatelji rukometa mogli uživati u obračunu između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe Asobal lige. Portland San Antonio je u tom susretu slavio protiv Ciudad Reala 32:29 (14:13). Domaćini su odlično otvorili susret s vodstvom 3:0. Gosti uzvraćaju i u 15. minuti rezultat je izjednačen 6:6 da bi se na odmor otišlo s minimalnom prednosti Portlanda 14:13. I u drugom poluvremenu domaći drže vodstvo sve do 50. minute kada Ciudad Real izjednačuje, ali više od toga nije išlo. Tako da Portland ponovo odlazi na 3 gola prednosti i s konačnim rezultatom 32:29 stavlja točku na ovaj više boksački nego rukometni susret. Fenomenalnu igru pokazali su Demetrio Lozano koji je čak 13 puta tresao mrežu Ciudad Reala i Tomas Swensson sa 16 obrana, odnosno 44% obranjenih udaraca. Naš Davor Dominiković, koji je osim u obrani igrao i u napadu na poziciji pivota, je iz pet pokušaja zabio četiri gola, a fenomenalni Ivano Balić iz deset pokušaja zabio sedam puta. Mirza Džomba je na gol pucao devet puta i zabio pet golova , dok je Petar Metličić iz četiri pokušaja upisao jedan gol.

ASOBAL liga, 10. kolo:
Valladolid - Almeria 30:29
Teka Cantabria - Bidasoa Irun 33:24
Algeciras - Ademar 27:34
Torrevieja - Altea 20:24
Fraikin Granollers - Barcelona 27:26
Aragon - Antequera 31:23
Portland - Ciudad Real 32:29
Arrate - Darien Logrono 27:16

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!