Nogomet

River Plate odbio Realovu milijunsku ponudu

Hrvoje Rafaelić • ponedjeljak, 20.11.2006.

Argentinski klub River Plate odbio je Realovu milijunsku ponudu za njihovog teenagera Gonzala Higuaina. 18-godišnji napadač tako će karijeru ipak nastaviti u Argentini...

Gonzalo Higuain, koji je ovog mjeseca odbio poziv Francuskog nogometnog saveza da nastupi za njihovu nacionalnu selekciju, debitirao je za River Plate još prošle godine. Svoju najzapaženiju utakmicu odigrao je u Libertadores kupu u svibnju kada je s dva gola potopio brazilske prvake Corinthians.

"Gonzalo je tek navršio 18 godina i tek sada slijedi razdoblje kada će napredovati. Imamo puno utakmica za odigrati i želimo da u Riveru ostane barem do srpnja 2007. godine. Real Madrid to razumije jer su ga oni htjeli već ove zime. Ionako nismo bili zadovoljni njihovom ponudom od deset milijuna eura za Higuaina tako da su pregovori o njegovom angažmanu u Madridu završili", izjavio je klupski glasnogovornik Mario Israel.

Gonzalo Higuain rođen je u Francuskoj, ali su mu roditelji argentinskog porijekla. Odmah nakon njegovog rođenja preselili su u Argentinu. Trenutno traje borba dva nacionalna saveza, francuskog i argentinskog, za koju će reprezentaciju Higuain navući nacionalni dres.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!