Tenis

Krenuo novi "teniski cirkus"

Bernard Jurišić, HINA • subota, 30.12.2006.

Dok 2006. godina broji posljednje sate, teniski profesionalci i profesionalke već su krenuli u novu sezonu. Prvi ATP turnir na kojemu nastupaju naši tenisači je indijski Chennai, gdje su Marin Čilić i Lovro Zovko već počeli s kvalifikacijskim borbama...

U 1. kolu kvalifikacija na ATP turniru u indijskom Chennaiu, Čilić je slavio protiv puno iskusnijeg Nijemca Thomasa Behrenda sa 7:6 (5), 4:6, 7:5, a u drugom kolu kvalifikacija našeg Davis Cup reprezentativca očekuje Južnokorejac Woong Soon Jun.

Lovro Zovko je dobio prvi set protiv Čeha Davida Skocha, no u preostala dva je skupio samo pet gemova - 3:6, 6:1, 6:4.

Najbolji hrvatski sportaš Ivan Ljubičić 2007. će dočekati u Dohi, gdje je 2004. i 2005. igrao finale, a sada je drugi nositelj ovog milijun američkih dolara vrijednog turnira. Ždrijeb u Dohi još nije napravljen, a bit će zanimljivo kako se se Ljubičić snaći s novim reketom.

Tamo gdje je prošle godine Ljubičić naslovom otvorio njegovu dosad najbolju sezonu, u indijskom Chennaiju, uspješan početak godine traži Ivo Karlović. Kao 99. tenisač svijeta izravno je izborio nastup u glavnom turniru, u kojem mu se možda priključi i Čilić.

Jelena Kostanić sezonu će otvoriti u novozelandskom Aucklandu i tamošnjem 145.000 USD vrijednom ASB Classic. Kao 46. tenisačica svijeta, Splićanka nije među nositeljicama, pa je za prvu protivnicu dobila sedmopostavljenu Grkinju Eleni Daniilidou.

Težu suparnicu nije mogla dobiti jer je od Grkinje izgubila u sva četiri međusobna dvoboja ne osvojivši ni set, a jednom su, prije tri godine, igrale u Aucklandu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!