Nogomet

Makedonija pred suspenzijom

Safet Ademi • srijeda, 24.01.2007.

Obje krovne međunarodne nogometne federacije reagirale su glede skandala koji potresa makedonski nogomet. FIFA I UEFA odgovorile su na uhićenje te poziv predsjedniku FSM-a Harallampieu Hadžiristevskom i generalnom tajniku na informativni razgovor u MUP ove zemlje. Iz Skopja za Sportnet.hr Safet Ademi...

U dopisu Fife i Uefe koji je dobio ministau unutrasnjih poslova Gordan Jankulovski, stoji da su iznenađeni zadnjim akcijama koje su preduzete od strane MUP-a, te da očekuju u Vlada Makedonije u narednim danima, stvori normalne uvjete za rad nogometnog saveza. U reakciji ove dvije federacije kaže se da miješanjem u poslove Saveza ugrožava autonomija rada FSM-a, koja se primjenuje u sportskom okruženju. FIFA I UEFA ističu kako kao legitimnu stranku priznaje samo Upravni odbor FSM-a.

Najavljeno je se da će FIFA i UEFA u narednim danima odlučiti o mjerama koje će poduzeti vezi s miješanjem Vlade u rad FSM. Očekuje se da će se FIFA pozvati na Članak 17 Statuta koji predviđa čak i suspenziju FSM iz svih natjecanja.

Vezane vijesti

Nakon ove dojave pismom medijima obratio se i makedonski MUP. U njihovom priopćenju stoji da u MUP nije stigao nikakav dopis. Prema njima, MUP ove zemlje bori se protiv kriminala, što ne predstavlja rat s političkim motivima, nego je to ustavna dužnost i dužnost koja je nametnuta od strane EU-a i NATO-a.

"Uspostavljanje vladavine prava u svim segmentima sporta samo može povećati autoritet FSM pred očima Fife i Uefe", stoji u priopćenju MUP-a Makedonije. Ako se u narednih nekoliko dana ne nađe zajednički jezik između dvije strane, prilično je vjerojatno da će FIFA suspendirati Makedoniju iz svih međunardnih natjecanja.

Podsjetimo, Makedonija je u istoj skupini kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2008. s našom reprezentacijom, a upravo s Makedoncima bismo trebali odigrati sljedeću kvalifikacijsku utakmicu u Zagrebu, 24. ožujka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!