Rukomet

Hrvatska - Mađarska: Jerković otključao vrata četvrtfinala

Bernard Jurišić • četvrtak, 25.01.2007.

Pet utakmica i pet pobjeda bilo je dovoljno hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji da osigura plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Protiv Mađara naši su odigrali taman koliko je bilo dovoljno, a prvo ime bio je vratar Dragan Jerković koji je skupio 17 obrana...

Hrvatska - Mađarska 25:18 (12:8)

Mannheim, SAP Arena
Suci: Kristič i Ljubič (Slovenija)

Hrvatska: Dragan JERKOVIĆ, Nikša KALEB 3, Renato SULIĆ 3, Ivano BALIĆ 3, Blaženko LACKOVIĆ 6, Vedran ZRNIĆ 2, Igor VORI, Mirza DŽOMBA 2, Drago VUKOVIĆ 3, Denis ŠPOLJARIĆ, Petar METLIČIĆ 2, Ljubo VUKIĆ 1, Tonči VALČIĆ, Mirko ALILOVIĆ.
Izbornik: Lino ČERVAR

Mađarska: Nandor FAZEKAS, Ferenc ILYES, Gabor CSASZAR, Ivo DIAZ 1, Tamas MOSCAI 1, Gyula GAL 5, Gergöly IVANCSIK 6, Tamas IVANCSIK 2, Csaba TOMBOR 2, David KATZIRZ, Peter TATAI, Laszlo NAGY 1, Gabor HERBERT, Attila VADKERTI.
Izbornik: Laszlo SKALICZKY

Obrane
Hrvatska: Dragan JERKOVIĆ 17/35, Mirko ALILOVIĆ -
Mađarska: Nandor FAZEKAS 13/38, Peter TATAI -

Isključenja Hrvatska: 6 minuta
Mađarska: 8 minuta

Sedmerci: Hrvatska 1/2, Danska 2/5

Dvoboj dvije momčadi sa sve četiri pobjede u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva pripao je Hrvatskoj. Mađari su u utakmicu ušli bez svog prvog vratara Puljezevića koji je lakše ozlijeđen, a osim početnog vodstva 0:1 ni u jednom trenutku nisu ugrozili hrvatsku prednost.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Ulaz u utakmicu bio je prilično "usporen". Na obje strane dosta se griješilo, posebno u napadu, pa su pogoci padali prilično rijetko. Dragan Jerković bio je ključni igrač Hrvatske u početnim minutama, jer je svojim obranama (gotovo 60% u prvom dijelu, čak 10 obrana) od početka natjerao protivničke pucače na veliki respekt.

Odatle i velik broj promašaja Mađara, dva promašena sedmerca obojice Ivancsika i izjednačeni rezultat iako naš napad nije bio pretjerano inspiriran.

Kad su se donekle posložile napadačke kockice, rezultat je odmah dobio ljepše konture. Blaženko Lacković bio je naš najraspoloženiji napadač, kao da je htio skinuti "peh" kojeg je imao s protivničkim vratarima u prethodnim utakmicama. Od 6:6 stigli smo do 9:6 u 21. minuti, a pogotkom kapetana Metličića i do najvećih 12:8 u prvom dijelu.

Prva polovina drugog poluvremena nudila je mogućnost da još jednom pratimo dramatičnu i neizvjesnu završnicu, kakvu nam naši rukometaši nerijetko priušte. Mađari su se primaknuli na 16:14, imali su i loptu, no Vuković je presjeca i asistira Suliću za 17:14.

U narednih pet minuta naši su se "uozbiljili", stisnuli do kraja i serijom 5:0 koju je s dvije kontre otvorio Kaleb, odveli utakmicu u "mirne vode", povevši 22:15 u 53. minuti. Pobjeda Hrvatske ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, pa je već na polovici drugog kruga i matematički osiguran prolaz u četvrtfinale.

U petak je dan odmora, nakon toga u subotu protiv Češke vjerojatno će Červar još malo odmoriti udarne snage, te dati prigodu našim navijačima da pljeskom pozdrave povratak Davora Dominikovića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!