Rukomet

Jerković ugrabio jedinicu

Ivor Krapac • petak, 26.01.2007.

Drugi dan drugog kruga SP-a u Njemačkoj donio je novitet u Sportnetovoj momčadi kola. Prvi put se na vratima sedmorke dana našao neki hrvatski reprezentativac, raspoloženi Dragan Jerković, koji je jučerašnjom odličnom izvedbom potpuno razoružao Mađare. Novost je i da je Ivano Balić prepustio vođenje momčadi kola jednom drugom srednjom vanjskom...

Slika 1 od 2.

Dragan Jerković (Hrvatska) - Predstava protiv Danaca bila je solidna naznaka, a odličan posao u uvjerljivoj pobjedi nad Mađarima donio nam je potvrdu da se Jerković diže u formi. Hrvatski vratar istaknuo se sa 17 obrana (jedna sa 7 m) uz ukupno skoro pola (49 %) skinutih suparničkih udaraca, a ukoliko nastavi u istom stilu, Hrvatska će još lakše do pobjeda u nastavku SP-a.

Alexander Petterson (Island) - Nije to bio dan briljantnih izvedbi desnih krila, tako da se na ovoj poziciji u sedmorku kola probio igrač čija reprezentacija nije slavila pobjedu. Islanđani su pali s dva gola minusa protiv Poljaka, a Petterson je ubilježio šest pogodaka iz osam pokušaja iz igre i bio jedan od najboljih u svojoj momčadi. Islandska "petnaestica" je dva od svojih šest golova zabila u posljednjim minutama, no ni to se nije pokazalo dovoljnim za izbjegavanje poraza.

Sebastian Preiss (Njemačka) - Preiss je iznio golem dio posla na crti u njemačkoj pobjedi nad Tunisom. Pivot domaće reprezentacije ubilježio je četiri pogotka bez promašaja iz igre i time iz Sportnetove momčadi kola izgurao sunarodnjaka Christiana Schwartzera, koji je na ovoj poziciji bio dan ranije. Preiss je tri pogotka zabio već u prvom poluvremenu, a upravo u tom dijelu igre Nijemci su poručili svojim suparnicima da nemaju što tražiti u ovom susretu - nakon prvih 30 minuta bilo je 19:11, a završilo je sa sedam razlike.

Lars Christiansen (Danska) - Lijevo krilo danske reprezentacije vodilo je svoje suigrače do pobjede nad aktualnim svjetskim prvacima. Španjolci su srušeni s 27:23, a Christiansen je završio utakmicu sa sedam pogodaka (7/10 iz igre) uz gotovo puni angažman tijekom cijelog susreta, sa samo dvije minute predaha. Nije bilo podjednako briljantno kao u porazu od Mađara u prvom kolu prvog kruga, kad je zabio 10 golova iz 12 pokušaja, no ovog puta je sigurno slađe - jer je sjela i vrijedna pobjeda.

Christian Zeitz (Njemačka) - Svaka čast Sebastianu Preissu i njegovoj solidnoj izvedbi na crti, no glavni njemački čovjek u demontiranju Tunižana bio je na desnom vanjskom. Zeitz je postigao sedam pogodaka uz realizaciju iz igre od 70 %, a tome je dodao i pet asistencija, kao i obrambeni učinak začinjen s četiri osvojene lopte. Tuniski rukometaši na to jednostavno nisu imali odgovor.

Nikola Karabatić (Francuska) - Tradicionalnu poziciju Ivana Balića je na barem jedan dan preuzeo razigrani Karabatić, koji je u glatkoj francuskoj pobjedi nad nemoćnim Slovencima imao učinak sličan Zeitzovom protiv Tunisa. Osim šest golova iz osam pokušaja iz igre, istaknuo se i s po četiri asistencije i osvojene lopte, što je bilo sasvim dovoljno za debut u Sportnetovoj momčadi kola. Ukoliko bude još ovakvih (ili boljih) predstava, Balić će dobiti jaku konkurenciju...

Karol Bielecki (Poljska) - Lijevi vanjski poljske reprezentacije potukao je sve suparnike na svojoj poziciji (između ostalih, i Blaženka Lackovića) i sa sedam golova iz 11 udaraca iz igre rezervirao svoje mjesto u Sportnetovoj sedmorki drugog kola drugog kruga. Bieleckom je ovo drugo pojavljivanje u našem izboru, a zaslužio ga je činjenicom da je postigao važna posljednja tri gola svoje momčadi protiv Islanda, čime je ostavio suparnike bez prilike da dostignu zaostatak i spriječe poraz s dva pogotka minusa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!