Rukomet

Déja Vu Omeyer

Petar Plevnik • srijeda, 31.01.2007.

Prvi krivi korak Hrvatske na Svjetskom prvenstvu nije značio samo oproštaj Paklenih od borbe za medalje, već i od Sportnetove momčadi kola. Najzaslužniji za to svakako je francuski vratar Thierry Omeyer, koji se još jednom pretvorio u hrvatskog "krvnika"...

Slika 1 od 1.

Thierry Omeyer (Francuska) - Švicarska, Europsko prvenstvo 2006., polufinale, Francuska - Hrvatska, Thierry Omeyer, 21 obrana...Njemačka, Svjetsko prvenstvo 2007., četvrtfinale, Francuska - Hrvatska, Thierry Omeyer, 22 obrane...Iako u dosadašnjem dijelu turnira francuski vratar nije pokazivao posebno impresivna izdanja, kada je to bilo najpotrebnije vratar Kiela još je jednom dokazao zašto ga mnogi opravdano smatraju ponajboljim svjetskim vratarom, odvevši svoju reprezentaciju u borbu za medalju.

Rolando Fonseca Urios (Španjolska) - Unatoč porazu Španjolaca od Njemačke i oproštaju od naslova svjetskog prvaka, svoje mjesto u Sportnetovoj momčadi kola po drugi je put izborio kružni napadač Španjolske, Rolando Fonseca Urios, i to posve zasluženo. U porazu od Njemačke Urios bio je uvjerljivo najbolji španjolski igrač, sa osam postignutih pogodaka iz isto toliko pokušaja. Bilo je dojmljivo gledati kako se Urios poigrava sa njemačkim pivotima, ali usprkos uvjerljivom Uriosu Španjolska se oprostila od natjecanja.

Snorri Gudjonsson (Island) - Još jedan igrač čija je momčad poražena u četvrtfinalu zaslužio je svoje pojavljivanje u Sportnetovoj momčadi kola. Naime, srednji vanjski njemačkog Mindena u isladnskom je nes(p)retnom porazu protiv Danske sudjelovao sa čak 12 pogodaka, a pribrojimo li još tri pogotka u produžecima, konačna brojka se penje na fascinantnih 15!

Marcin Lijewski (Poljska) - Izbacivanjem Rusije u četvrtfinalu Poljaci su još jednom potvrdili kako su odlične igre u dosadašnjem dijelu turnira sve samo ne slučajnost. Očituje se to u i Spornetovoj momčadi kola u kojoj su Poljaci učestali sudionici. Iako je u pobjedi nad Rusijom najbolji učinak imao Karol Bielecki, prednost je ovaj put dobio drugi ubojiti pucač, Marcin Lijewski, koji je u pobjedu nad Rusijom ugradio šest pogodaka, svih šest iz igre.

Lars Moller Madsen (Danska) - Apsolutni junak triler susreta između Danske i Islanda svakako je lijevi vanjski danske reprezentacije. Ne samo zbog činjenice da je imao 100%-tni učinak od devet pogodaka iz devet pokušaja, već ponajprije zbog činjenice da su upravo dva posljednja pogotka na susretu djelo Madsena. Pri islandskom vodstvu od 41:40 u posljednjoj minuti produžetka, Madsen najprije pogađa za izjednačenje, da bi doslovno u posljednoj sekundi susreta pogodio i odveo Dance u polufinale.

Luc Abalo (Francuska) - Uz Thierrya Omeyera glavni junak francuske pobjede nad Hrvatskom svakako je desno krilo Ivrya, Luc Abalo. Uz dva pogotka u prvih 10 minuta susreta, Abalo je posebno raspoložen bio u nastavku susreta, kada je sjajno koristio neopreznost hrvatske obrane. U prilog njegovom uvrštanju u momočad kola i podatak da je dd posljednjih 11 pogodaka Francuza na susretu protiv Hrvatske čak šest djelo Abaloa.

Torsten Jansen (Njemačka) - Prvo ime u detroniziranju Španjolske sa svjetskog vrha bilo je lijevo njemačko krilo, Torsten Jansen. Toto je u pobjedu Njemačke nad Španjolskom ugradio šest pogodaka iz sedam pokušaja, od čega četiri sa linije sedam metara, uz jedan promašaj. Posebnu su značajna bila dva posljednja Jansenova pogotka, ujedno i posljednja dva Nijemaca na susretu, koja su domaćinima omogućila proboj u polufinale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!