Rukomet

Lacković jedini Croata

Vedran Stilin • nedjelja, 28.01.2007.

Već smo ušli u drugu polovicu Svjetskog prvenstva, a treće kolo drugog kruga donijelo je u Sportnetovoj momčadi kola novih sedam imena. Među izabranima se tako našao i Blaženko Lacković koji je bio nerješiva zagonetka za češkog vratara zabivši mu devet pogodaka…

Slika 1 od 2.

Kasper Hvidt (Danska): Iako je Fritz sjajnim obranama briljirao u srazu Nijemaca i Francuza, posljednji susret jučerašnjeg dana ipak je donio promjenu na poziciji vratara Sportnetove momčadi kola. Fritz je tako ispao iz kombinacija, dok je u prvi plan uskočio Kasper Hvidt odigravši ključnu rolu u pobjedi Danske nad Rusijom s nevjerojatne 24 obrane. Zaista impresivan učinak ako se zna da su Rusi uputili 48 lopti prema njegovim vratima.

Soren Stryger (Danska): Osim nevjerojatnog Hvidta Danska je jedina dala još jednog predstavnika u Sportnetovu momčad kola. Riječ je o desnom krilu Sorenu Stryger koji je svojih osam lopti šutirao sa svih pozicija, a za konačnih šest pogodaka najzaslužniji su brzi kontranapadi gdje je tri puta bio precizan. Uz realizaciju, svestrani Stryger uknjižio je i dvije asistencije.

Rolando Fonseca Urios (Španjolska): Iznimno bitan dvoboj Španjolaca i Mađara okončan je slavljem momčadi s Pirinejskog poluotoka. Našim susjedima najviše problema u tom susretu zadavao je kružni napadač Urios za kojega nisu pronašli adekvatni lijek. Podatak da je Španjolac postigao sedam golova iz osam pokušaja dovoljno govori o njegovoj nadmoći na crti, pogotovo ako se zna da zgusnuta mađarska 6-0 obrana ne ostavlja dovoljno prostora igračima na njegovoj poziciju. Uz sedam pogodaka Uriso je ubilježio dvije asistencije svojim suigračima.

Mateusz Jachlewski (Poljska): Jedno od većih iznenađenja završnog turnira najboljih reprezentacija svijeta svakako je Poljska. Istina, to se ne smije uzeti zdravo za gotovo ako se zna da neki od njihovih igrača igraju u jednoj od najboljih svjetskih liga – Bundesligi. U tu skupinu ne spada 23-godišnji Jachlewski, inače član poljske Vive Kilece, koji je s lijevog krila izluđivao tuniskog vratara Magaieza zabivši mu osam pogodaka iz deset pokušaja čemu je dodao i jednu asistenciju.

Logi Geirsson (Island): U jučerašnjem trećem kolu drugog kruga najzanimljivije je bilo na susretu Islanda i Slovenije gdje su Islanđani u posljednjim minutama gotovo ispustili sigurnu pobjedu. Srećom po njih utakmicu su okončali trijumfalno, a najviše se u ovoj važnoj pobjedi istaknuo Geirsson okončavši dvoboj s osam pogodaka iz 11 pokušaja. To nije jedini razlog zbog čega je uvršten u momčad kola jer je u situacijama kada nije imao prostora za udarac odlično pronalazio svoje suigrače koje je četiri puta doveo u situaciju postizanja pogotka.

Michale Kraus (Njemačka): Rukometni rat Nijemaca i Francuza okončan je sretno po domaćine iako nije tako izgledalo nakon samo pet minuta susreta kada je igru zbog ozljede morao napustiti njemački kapetan Michale Baur. Umjesto njega je iznenada u prvi plan izbio Kraus koji je svoju minutažu na sjajan način iskoristio. Za završnih sedam golova potrošio je osam lopti, čemu je dodao i jednu asistenciju za zaokruživanje odličnog učinka.

Blaženko Lacković (Hrvatska): Kako se Prvenstvo približava kraju tako Hrvatska sve više nadanja polaže u Lackovića čiji učinci u posljednjim susreta podsjećaju na sjajne izvedbe iz prošlosti jednog od najboljih šutera svijeta. Iza njega je sjajna polusezona u Flensburgu što je razlog nešto slabijeg starta na Svjetskom prvenstvu. Ipak, iz kola u kolo izgleda sve moćnije, a najbolji dokaz za to smo imali priliku vidjeti u jučerašnjoj rutinskoj pobjedi nad Češkom kada je "Lac" utrpao devet pogodaka iz 11 šuteva. Sjajnom realizacijskom učinku dodao je jednu asistenciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!