Rukomet

Hrvatska - Španjolska: Šampione kalkulacije ne zanimaju

Bernard Jurišić • nedjelja, 28.01.2007.

Hrvatska rukometna rperezentacija ostvarila je i sedmu uzastopnu pobjedu na Svjetskom prvenstvu i još jednom dokazala da prave šampione ne zanimaju nikakve kalkulacije. Iako smo na poluvremenu imali manjak od pet pogodaka, prva postava u drugom je poluvremenu preokrenula rezultat, uz veliki dan mladog vratara Mirka Alilovića...

Hrvatska - Španjolska 29:28 (11:16)

Mannheim, SPA Arena

Suci: Lemme i Ullrich (Njemačka)

Hrvatska: Dragan JERKOVIĆ (1 obrana), Nikša KALEB, Renato SULIĆ, Ivano BALIĆ 5, Domagoj DUVNJAK 1, Blaženko LACKOVIĆ 2, Vedran ZRNIĆ, Igor VORI 7, Mirza DŽOMBA 6, Drago VUKOVIĆ 3, Petar METLIČIĆ 3, Ljubo VUKIĆ 2, Tonči VALČIĆ, Mirko ALILOVIĆ (19 obrana).
Izbornik: Lino Červar

Španjolska: Javier HOMBRADOS (10 obrana), Raul ENTRERRIOS 2, Ruben GARABAYA 2, Ion BELASATEGUI, Mateo GARRALDA, Demetrio LOZANO 2, Roberto GARCIA 6, Juan PEREZ MARQUEZ, David DAVIS, David BARUFFET, Juan GARCIA 6, Iker ROMERO 6, Jose Maria VAQUERO, Victor TOMAS 4.
Izbornik: Juan Carlos Gomez Pastor

Sedmerci: Hrvatska 1/1, Češka 7/9.

Isključenja: Hrvatska 6 minuta, Španjolska 2 minute.

Hrvatski rukometaši još su jednom dokazali kakvi su sportaši i kakvi šampioni. Iako nam je u utakmici protiv Španjolske poraz mogao donijeti značajno lakši put prema krovu svijeta, Balić, Metličić i društvo nisu željeli razmišljati o ničemu, osim o pobjedi. "Ne zanima nas tko će nam doći, željeli smo ovdje biti prvi", jednostavno je ovu utakmicu objasnio Ivano Balić po njezinom završetku.

Španjolcima poraz nije odgovarao, jer ih vjerojatno gura na Nijemce, no svejedno su odlučili odmoriti A. Entrerriosa, Uriosa i Davisa. S druge strane, Hrvatska je igrala gotovo u punom sastavu, odmor je tek dobio Špoljarić, a Dominiković ni danas nije bio u momčadi. Petar Metličić i danas je odigrao praktično bez predaha i u obrani i u napadu, nadajmo se da će se Perini akumulatori do utorka i četvrtfinala ponovno dobro napuniti.

U prvom dijelu Lino Červar dao je prigodu mlađim igračima, a prve minute i prvi pogodak zabilježio je i Domagoj Duvnjak. No, osim Mirka Alilovića, koji je proglašen i igračem utakmice na kraju, nikome od mladih snaga nije previše dobro išlo protiv iskusnih "furija".

Na odmor se otišlo s prednošću Španjolaca 11:16, no Červaru i društvu nije se sviđao poraz, makar nam on u konačnom raspletu bio i koristan. U drugi dio ušla je naša najjača šestorka, a rezultatska prednost Španjolaca malo po malo se otapala. Naša čvrsta obrana ostavila je svjetske prvake čak 13 minuta bez pogotka iz igre.

Prvo vodstvo na utakmici naša je reprezentacija stekla u 51. minuti pogotkom Vukovića i prednost nije ispuštala iz ruku do kraja. Naša pobjeda vjerojatno će spojiti četiri najveća favorita prvenstva već u četvrtfinalu (Hrvatska - Francuska, Njemačka - Španjolska), no kako god priča završila, naši rukometaši još su nam jednom dokazali zašto na njih treba uvijek i svugdje biti ponosan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!