Rukomet

Danska - Španjolska: Danci ostali "na životu"

Ivan Ambroš • četvrtak, 25.01.2007.

Danska je u drugom kolu skupine II uvjerljivo savladala Španjolsku 27:23 (15:11). Iz odlične obrane Danci su kontrama uništili Španjolce koji ni u jednom trenutku utakmice nisu poveli. Svjetski su prvaci u potpunosti nadigrani i za ovaj podnošljiv poraz mogu zahvaliti samo obranama Hombradosa i povremenim napadačkim bljeskovima Entrerriosa i Davisa...

Danska - Španjolska 27:23 (15:11)

Mannheim, SAP Arena

Suci: Bord y Buy (Francuska)

Danska: Hvidt ( 12 obrana), Lindberg (2), Oechsler (2), Jorgensen (2), Boldsen (5), Knudsen (2), Christiansen (7), Henriksen ( obrana), Jakobsen, Boesen (1), Jensen (5), Rasmussen, Madsen (1), Noddesbo

Španjolska: Hombrados (15 obrana), Roberto García, Garralda, Romero (4, 1p), Alberto Entrerríos (5), Juanín García (2p), Uríos (2), Barrufet ( obrana), Garabaya (1), Belaustegui (1), Lozano (1), Juancho Pérez (1), Davis (4), Chema Rodríguez (2).

Sedmerci: Danska 0/2, Španjolska 3/6

Isključenja: Danska 12 minuta, Španjolska 4 minute

Danci su ušli u ovaj susret puni motiva, odlučni da u startu preuzmu kontrolu nad rezultatom. Španjolci se ne daju i ubrzo je rezultat izjednačen na 6:6.Danski izbornik Wilbek tada traži time-out. Bio je to odličan potez jer poslije pauze danska obrana predvođena izvrsnim Hvidtom postaje potpuno neprobojna, a danske kontre sijevaju jedna za drugom. U 22. minuti Danci vode s 10:6. Španjolci pokušavaju sve, ali ne uspijevaju smanjiti razliku. Dapače, u 30. minuti Danska već ima pet golova prednosti (15:10), no nakon uspješno izvedenog sedmerca Španjolci smanjuju na 15:11. Tim se rezultatom odlazi na odmor, koji zasigurno nije bio nimalo ugodan po izabranike Pastora.

U nastavak Španjolci ulaze angažiranije, kako u obrani tako i u napadu. Ubrzo smanjuju zaostatak na 18:17 u 40. minuti. No, Dance nije uhvatila panika, tri minute poslije već je 22:17, a u 46. minuti uvjerljivih 24:18. što je bila i najveća prednost koju su Danci ostvarili u ovoj utakmici. Ostatak vremena protekao je u španjolskim uzaludnim pokušajima probijanja danske obrane. Danci su do kraja uspjeli sačuvati prednost od četiri pogotka razlike iz prvog poluvremena i smireno, potpuno kontrolirajući rezultat, priveli utakmicu kraju sa konačnih 27:23.

Što se španjolskih aduta tiče, Urios nije imao svoj dan s crte od šest metara dok je Iker Romero bio neprimjetan. Jedino treba spomenuti 15 obrana Hombradosa i pet golova Alberta Entrerríosa. Na drugoj strani Lars Christiansen je svojih sedam golova većinom postigao iz kontri, a svojim učinkom pridružili su mu se sa po pet golova Jesper Jensen i Joachim Boldsen koji je tome dodao i impresivnu obrambenu statistiku: dvije ukradene lopte i tri blokirana protivnička šuta. U cijeloj priči treba spomenuti i 12 obrana Caspera Hvidta.

Činjenica je da svjetski prvaci nisu ni u jednoj utakmici na Svjetskom prvenstvu blistali, međutim ovim porazom ne samo da su ostali bez dva boda, već su i potpuno nadigrani. Dancima se mora priznati da svjetskim prvacima nisu dali disati niti jedne sekunde. Tek nakon ovog poraza Španjolaca može se u potpunosti sagledati važnost hrvatske pobjede nad Danskom.

Svjetsko prvenstvo, Skupina II, drugo kolo: Danska - Španjolska 27:23 (15:11).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!