Rukomet

Rusija - Češka: Rusi se vraćaju u igru

Vedran Stilin • četvrtak, 25.01.2007.

Nakon dva uzastopna poraza od Hrvatske i Španjolske Rusija je danas u jednoj tvrdoj i neizvjesnoj utakmici upisala pobjedu protiv Češke čime je ostala u igri za četvrtfinale…

Rusija - Češka 30:26 (12:14)

Mannheim, SPA Arena

Suci: Abrahamsen, Kristiansen (oba Norveška)

Rusija: KOSTIGOV Alexey (11 obrana), TITOV Evgeny, FILIPPOV Vasily, KRIVOŠLJIKOVK Denis 3, KAYNAROV Alexey, ČERNOIVANOV Alexander, RASTVORCEV Alexey 4, KAMANIN Alexey 3, ČIPURIN Mikhail 3, KOKŠAROV Eduard 9, KOVALEV Dmitry 2, IGROPULO Konstantin 5, IVANOV Vitali 1, MYAGKOV Valeriy.

Češka: GALIA Martin (8 obrana), STOCHL Petr (3 obrane), NOCAR Karel 2, BRUNA Michal 4, HRUBY Petr, KUBES Dan 1, JICHA Filip 10, FILIP Jan 3, SOBOL Jan 2, HORAK Pavel 2, HEINZ Tomas 1, JURICEK David 1, REZNICEK Tomas, SZYMANSKI Jakub.

Sedmerci: Rusija 5/5, Češka 4/6

Isključenja: Rusija 12 minuta, Češka 6 minuta

Vrlo dobra Češka nije danas uspjela upisati bodove protiv Rusije, iako su imali priliku za to. Najbolje tu tvrdnju potvrđuju prve minute susreta kada se Česi odvajaju na tri pogotka prednosti. Ipak, uporni Rusi se brzo vraćaju u egal, ali do kraja prvih 30 minuta Češka se ne krilima Jicha i Brune odvaja na zasluženih 14:12.

Osim negativnog rezultata Rusiju je zadesila i neugodna ozljeda jednog od njihovih najboljih igrača Rastvorcev koji je ozlijeđen ipak nastavio susret. Preiskusna je Rusija da bi ju to omelo te su u drugom dijelu ubrzo izjednačili i nakon toga prešli u rezultatsku prednost.

Češka u tim trenucima nije dopuštala značajnije odvajanje Rusa, međutim u zadnjih deset minuta su izgubili ritam što dopušta Rusiji da mirnije uđe u završnicu i okončanje susreta trijumfom 30:26. Ovo su ujedno prvi bodovi Rusa u nastavku natjecanja, dok je Češka i dalje na začelju skupine s nula bodova.

U današnjoj pobjedi najbolji učinak ostvario je odlični Kokšarov s devet postignutih golova. Kod Čeha najbolji je bio Jicha s deset pogodaka.

Svjetsko prvenstvo, Skupina II (drugo kolo):
Rusija - Češka 30:26 (12:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!