Rukomet

Njemačka - Španjolska: Domaćini detronizirali Španjolce

Ivana Strahija • utorak, 30.01.2007.

Uz budni pogled 19 tisuća gledatelja Nijemci su ostvarili svoj san i prošli u polufinale Svjetskog prvenstva. Domaćini su nakon laganog prvog dijela, u kojem nisu previše pokazali Španjolcima dopustili da se razigraju u drugom poluvremenu, za što su umalo preskupo platili. Ipak, po isteku 60. minute semafor je pokazivao 27:25 a simpatizeri njemačke reprezentacije mogli su odahnuti...

Njemačka - Španjolska 27:25 (15:12)

Koln, Suci: Abrahamsen, Kristiansen (Norveška)

Njemačka: Fritz, Hens 3, Roggisch , Klein, Haass, Preiss 2, Glandorf 5, Bitter, Zeitz 3, Jansen, 6, Kraus 2, Kehrmann 4, Kaufmann, Schwarzer 2

Španjolska: Hombrados, Entrerrios 3, Urios 8, Entrerrios 3, Garabaya, Belaustegui 1, Lozano, Garcia 2, Perez, Davis, Baruffet, Romero 7, Vaquero, Tomas 1

Sedmerci: Njemačka 3/5, Španjolska 4/6

Obrane: Njemačka 11, Španjolska 12

Isključenja: Njemačka 8 minuta, Španjolska 8 minuta

"Mi se nikog ne bojimo, pa ni velike Španjolske", kazao je pred početak susreta jedan njemački reprezentativac. Uz takvu najavu bilo je za očekivati da domaćini Svjetskog prvenstva povedu već u prvom svom napadu, nakon obrane Sebastiana Preissa Torsten Jansen trese španjolsku mrežu za 1:0. Nijemci nastavljaju s vodstvom, a Španjolci slijede. U devetoj minuti domaćini ne znaju iskoristiti igrača više na terenu (nakon isključenja Ikera Romera), Španjolci čak izjednačuju na 3:3 pogotkom Alberta Entrerriosa.

Do najveće prednosti u poluvremenu Nijemci dolaze u 24. minuti, nakon niza od tri pogotka (Holger Glandorf i Michi Kraus) imaju 13:9. Do kraja prvog dijela Florian Kehrmann sa sedam metara ne pronalazi rupu u mreži Španjolca Joséa Hombradosa pa prvih 30 minuta završava 15:12.

Drugi dio Nijemci započinju dobro, sa sedam je metara ovaj puta precizan Torsten Jansen za 16:12. No, red je i da Španjolcima sudački par dodijeli pokoji udarac sa sedam metara. S te je pozicije odličan Iker Romero, koji pogađa tri puta za redom i dovodi svoju momčad na svega pogodak zaostatka pri 22:21 u 49. minuti. Ohrabreni time pogađaju i Roberto Garcia te Raul Entrerrios, a rezultat je izjednačen na 23:23.

U infarktnoj završnici Nijemci moraju dati sve od sebe kako bi upisali pobjedu. Pomaže im isključenje Iona Belausteguia, pa vraćaju razliku na nešto sigurnijih +2 u svoju korist. Čim se broj igrača na terenu izjednačio Španjolci ponovno prijete, tri minute pred kraj susreta Nijemci su u opasnoj zoni sa 25:24. Slijedi isključenje Juana Pereza, po sedmerac za svaku momčad i već je kraj susreta, Njemačka prolazi u polufinale rezultatom 27:25.

Najbolji je strijelac njemačke reprezentacije bio Torsten Jansen sa šest pogodaka, dok je Španjolac Rolando Urios mrežu Nijemaca pogodio čak osam puta.

Svjetsko rukometno prvenstvo, 30. siječanj 2007.: Njemačka - Španjolska 27:25 (15:12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!