Rukomet

Island - Danska: Reklame važnije od rukometa

Marko Kljaić • utorak, 30.01.2007.

Iako se od ovih momčadi očekivala tvrda utakmica s malo pogodaka, Island i Danska odigrale su vrlo uzbudljivu i rezultatski izjednačenu utakmicu. Islanđani su dobili prvo poluvrijeme s jednim golom prednosti, dok je utakmica na kraju ipak pripala Dancima i to nakon dva produžetka...

Island - Danska : 41:42 (34:34)

Hamburg, Color Line Arena, Gledatelja: 12500

Suci: Bord i Buy (oba Francuska)

Island: Svavarsson, Geirsson 6, Jonsson, Sigurdsson 1, Hallgrimsson 1, Michaelsson, Sigurdsson 5, Gudjonsson 15, Stefansson 6, B. Gudmundsson, Petterson 3, H. Gudmunsson, Jakobsson, Gunarsson 4.

Izbornik: Alfred Gislason

Danska: Hvidt, Boesen 5, Jorgensen, Jensen 3, Rasmussen 3, Christiansen 2, Madsen 9, Knudsen 9, Stryger 1, Oechsler 9, Noddesbo 1, Henriksen, Boldsen, Lindberg.

Izbornik: Ulrik Wilbek

Sedmerci: Island 6/8, Danska 1/2.

Isključenja: Island 6 minuta, Danska 6 minuta.

Napetih i neizvjesnih prvih trideset minuta vidjeli su gledatelji u Hamburgu. Island je prvi dio odigrao malo bolje od svojih protivnika i na kraju imao gol prednosti. Obrane obje momčadi igraju jako slabo, a golmani ne brane skoro ništa, tako da su pala 33 pogotka. Geirsson je predvodio Isalnđane sa četiri pogotka, a kod Danaca je sa šest najbolji bio Anders Oechsler.

U drugom dijelu čudan potez delegata i sudaca utakmice. Na samom početku drugih 30 minuta utakmica je prekinuta na tri minute jer izvjesna danska televizija nije završila sa blokom reklama?! Čini se da je Dance to probudilo i ubrzo prelaze u vodstvo. Nakon deset minuta igre već vode s tri gola prednosti. Zadnjih deset minuta regularnog dijela donjeli su pravi krimić. Danci vode dva pogotka prednosti, da bi Islanđani konstantno smanjivali na samo gol zaostatka. U posljednjom minuti Danci rade pogrešku u napadu i Islanđani imaju zadnji napad. Suci sude sedmerac za Island, koji je realizirao Gudjonsson i odveo utakmicu u produžetke.

U produžecima se i dalje igra gol za gol. Obrana crvenih je jako loša i sa igračem manje primaju dva lagana pogotka, tako da su uspijeli stvoriti samo gol prednosti. No, na kraju su igrači s vulkanskih otoka ipak izjednačili rezultat. Ista slika se nastavlja u drugom produžetku. Trideset sekundi prije kraja Islanđani pogađaju vratnicu, a Danci iz zadnjeg napada postižu pobjedonosni pogodak i raduju se prolasku u polufinale.

U redovima poraženih najprecizniji je bio Snorri Gudjonsson sa nevjerojatnih 15 pogodaka. Pobjednike su predvodili Lars Moller Madsen, Michael Knudsen i Anders Oechsler svi sa po devet pogodaka.

Svjetsko prvenstvo, 30.01.2007, četvrtfinale: Island - Danska 41:42 (34:34).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!