Ostali sportovi

Zagreb Thunder još uvijek uči

Davor Sajko • subota, 03.03.2007.

Nakon "presice" gdje je bila najavljena nova sezona za Zagreb Thunder, u svom prvom ovosezonskom nastupu Zagreb Thunder je ubilježio poraz od američke momčadi iz Italije, Grifoni Belluno, 3:39...

Nogometno igralište u Prečkom ugostilo je zagrebačku i momčad američkih marinaca pred oko 300-ak gledatalje koji su se upoznavali s pravilima američkog nogometa, a gosti su već u prvom napadu pokazali da su u odnosu na domaći Thunder bolja i i nadasve iskusnija momčad. No, bez obzira na tu činjenicu Thunder se nije predavao niti jednog trenutka.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Grifoni su snažno krenuli u svom prvom napadu kada se domaća obrana nije najbolje snašla i touchdown je bio neizbježan za vodstvo od 6:0. No, pretvaranje je bilo neuspješno te se rezultat nije mijenjao. U nastavku Grifoni su imali inicijativu, a na trenutke su zagrebački igrači pokazali da i oni znaju ponešto o američkom nogometu te za 300-ak gledatalja pripremili nekoliko dobrih akcija.

Ona najljepša koja je na kraju i najviše "mirisala" na zagrebački touchdown zbila se u posljednjoj četvrtini kada je end zoni domaćem napadaču ispala lopta nakon odličnog dodavanja. No, iako dodavanje nije bilo uspješno, u nastavku akcije Thunder je došao do field goala.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Igra u kojoj su inače neizbježne ozljede, ovaj puta su izostale. Tek je u dva navrata dežurni liječnik morao na teren, jednom kada je na travnjaku ostao ležati domaći Valerio Zannotti i nešto kasnije i jedan gostujući napadač.

Zagreb Thunder već slijedećeg vikenda nastavljaju svoju sezonu kad im u goste dolaze austrijski Styrian Stallionsi (subota, 10.03.2007., stadion NK Prečko, 14 sati).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!