Košarka

Europske zvijezde u pohodu na Zagreb

Bruno Blumenschein • srijeda, 20.12.2006.

Imaju osam europskih pobjeda u isto toliko nastupa, a dodali su i deset uspjeha u 11 susreta grčkog prvenstva. Glavni igrači su europski prvaci i dolaze u Zagreb po novu pobjedu, ali Cibona ih je već prošle sezone zaustavila te ove sezone tek treba doživjeti prvi poraz u Domu Dražena Petrovića...

Momčad Cibone u četvrtak (18:15 sati) ima priliku svojim navijačima pokloniti najbolji mogući blagdanski dar, pobjedu nad prvim kandidatima za osvajanje titule prvaka Starog kontinenta, grčkim Panathinaikosom. Najteže utakmice vukovi igraju najbolje, a nema teže utakmice u ovoj sezoni ili težeg protivnika u nikad jačoj Euroligi.

"Rezultati sami za sebe dovoljno govore o snazi Panathinaikosa, ali mi želimo produžiti period dobrih igara. Svjesni smo svojih mogućnosti i onoga što možemo, ali i respektiramo protivnika.", reći će trener zagrebačke momčadi Dražen Anzulović, koji se ponovno ne može pohvaliti punom spremnošću svoje momčadi.

Odlazak na liječničke pretrage u München nije donijelo dobre vijesti za Vedrana Morovića kojeg neće biti dva mjeseca, dok skočni zglob muči Barišu Krasića. Vanjska linija Cibone bi ipak mogla biti jača za ime Gorana Vrbanca, ali će se na mladom šuteru zasigurno osjetiti vrijeme neigranja, a nema teže utakmice za povratak od čuvanja Diamantidisa, Hatzivrettasa i Tonyja Delka, koji je pod znakom upitnika zbog zdravstvenih problema.

Toliko upotrebljivana fraza o jednakoj vrijednosti ugovora ponajboljeg grčkog igrača, Dimitrosa Diamantidisa i cijele Cibonine momčadi, u četvrtak će doći do izražaja. Međutim, slično je bilo i prošle godine pa se iz minute u minutu vrijednost ugovora grčkih igrača smanjivala na račun želje i motivacije vukova. Upravo je to najveća Cibonina šansa i snaga, volja i vjera u svoje mogućnosti. Upravo ono što im je nedostajalo za uspjeh u Ljubljani.

Hrvatskom prvaku treba siguran ulazak u utakmicu, kako bi odmah pokazali da u Zagrebu nitko ne pobjeđuje bez maksimalnog truda, a tu dolaze i navijači. Pritisak ljubljanske publike je možda bio i presudan za uspjeh Olimpije, a kada se digla tradicionalnije "kazališna" publika Zagreba u utakmici protiv Rome, sve je išlo lakše.

Prije nekoliko dana se povela rasprava o ljubavi zagrebačke publike prema košarci. Vrijeme je da Zagreb pruži pravu priliku dečkima koji Euroligu igraju vrlo često i iznad svojih mogućnosti, a pogotovo da pokaže ljubav prema Ciboni. Postavljanje kipa Dražena Petrovića bi trebalo podsjetiti mnoge na dane pune dvorane, a na njegovom parketu nema gostujućih favorita. Svi bi trebali pomoći da tako ostane i nakon odlaska Panathinaikosa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!