Zimski sportovi

Schild prva, Ana osma nakon prve vožnje

Hrvoje Rafaelić • nedjelja, 07.01.2007.

Nakon prve vožnje u Kranjskoj gori vodeća je Marlies Schild, ispred Sarke Zahrobske dok je naša Ana Jelušić trenutno na osmom mjestu...

Na stazi koju je postavio njezin trener Sobol, Ana Jelušić u prvoj vožnji zaostaje za Schild 1.12 sekundi i trenutno drži 8. mjesto. Iako nije učinila nikakvu veću pogrešku ipak je na nju djelovala prehlada koju je uhvatila odmah nakon Sljemena.

Marlies Schild i dalje pokazuje da je nedodirljiva u slalomu za sve ostale skijašice. Iako, za razliku od Sljemena, nema veliku prednost ispred svoje prve pratiteljice, Schild jednostavno ove sezone vozi odlično. Odlično je odvozila gornji dio, a u donjem dijelu nije napravila baš niti jednu grešku te je prema očekivanjima trenutno na prvom mjestu.

Nakon odličnog trećeg mjesta na Sljemenu Zahrobska je pokazala i u Sloveniji da joj je forma u usponu. Zaostaje za Schild u prvoj vožnji samo 0.40 stotinki. Austrijanka Zettel je nakon razočarenja u Zagrebu završila treća sa malim zaostatkom za Zahrobskom. Resi Stigler se agresivnom vožnjom u donjem dijelu staze ugarala ispred Ane na 7. mjesto. Odmah nakon Jelušić na devetom mjestu se nalazi Therese Borssen iz Švedske.

Finkinja Tanja Poutiainen trenutno drži peto mjesto dok se Šveđanka Anja Parson nakon sedam pobjeda u Sloveniji nalazi na šestom mjestu. Prva koja je ispala sa staze je Amerikanka Lindsey Kildow dok je njezina sunarodnjakinja Julia Mancuso nakon prve vožnje četrnaesta.

S rednim brojem 18 Zuzulova je odličnom prvom vožnjom trenutno na četvrtom mjestu. Među prvih deset još se uspjela ugurati Njemica Gerg.

Kranjska gora, slalom 1.vožnja:
1.Marlies Schild (Aut) 50.15
2.Sarka Zahrobska (Češ) 50.55
3.Kathrin Zettel (Aut) 50.68
4.Veronika Zuzulova (Češ) 50.77
5.Tanja Poutiainen (Fin) 50.78
6.Anja Paerson (Šve) 51.17
7.Resi Stiegler (SAD) 51.23
8.Ana Jelušić (HRV) 51.27
9.Therese Borssen (Šve) 51.46
10.Annemarie Gerg (Njem) 51.72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!