Nogomet

Palermo kroz suze do pobjede

Ivana Spahija • petak, 02.02.2007.

U prvom susretu 22. kola Serie A, Palermo je na gostovanju kod Catanije ostvario pobjedu i tako se zadržao na trećoj poziciji na ljestvici. U utakmici koja je ličila na sve samo ne na sportski događaj, među ostalim su se mogli vidjeti novi ispadi talijanskih navijača, suzavci i kiša neregularnih pogodaka koji su ipak priznati od strane sudaca...

Utakmica je započela dobrom igrom gostiju sa Sicilije, već u prvih desetak minuta Bresciano i Caracciolo su imali nekoliko dobrih prilika dovesti Palermo u vodstvo. Od domaćih, Spinesi je pokušavao probiti gostujuću obranu, ali bez većeg uspjeha. U 13. minuti Spinesi je nakon dodavanja Zaccarda prevario gostujućeg vratara Fontanu, ali je umjesto u praznu mrežu loptu poslao preko gola. Krajem prvog poluvremena dominirali su igrači Palerma, domaći vratar Pantanelli imao je nekoliko vrlo nespretnih obrana, ali na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Početak drugog poluvremena također je pripao gostima, u 49. minuti, nakon odličnog prodora Bresciana, Caracciolo je doveo Palermo u vodstvo. Branič Catanije je srušio Bresciana, lopte se odbila do Caracciola koji je pogodio mrežu Pantanellija za vodstvo Palerma od 1:0. Igrači Catanije su tražili poništenje pogotka koje se nije dogodilo.

Domaćini su odmah pokušali izjednačiti preko Mascare, ali njegov je udarac neutralizirala gostujuća obrana. U 57. minuti susret je prekinut jer je netko sa tribina ubacio raketu na teren. Nakon pet minuta stanke igrači su izišli na teren nastaviti susret, ali su pirotehnička sredstva i dalje slijetala na teren, na kojem se u međuvremenu našao i jedan - pas. Niti deset minuta nakon prekida situacija se nije smirila, rakete nisu bile dovoljne pa je na teren ubačen i suzavac. Nakon petnaestominutnog prekida utakmica je nastavljena.

U 59. minuti susreta Di Michele je odlično spustio za Casertu koji je volejem svladao Fontanu i poravnao rezultat na 1:1. U 82. minuti Palermo je ponovno došao u vodstvo. Corini je gađao iz slobodnog udarca, lopta je udarila Di Michelea u ruku, odbila se do njegove noge i on je bez problema poslao u mrežu Catanije. Domaćini su s pravom protestirali, ali sudac je ponovno priznao pogodak. Do kraja susreta domaćini su se trudili izjednačiti rezultat što im ipak nije uspjelo te se Palermo kući vraća sa nova tri boda. Catania je ostala na petom mjestu.

Serie A, 22. kolo: Catania - Palermo 1:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!