Nogomet

Neredi na Siciliji dobili tragičan epilog

Ivana Spahija • petak, 02.02.2007.

Nakon povišenih tenzija navijačkih skupina tijekom susreta Catania - Palermo, neredi su se nastavili i izvan stadiona gdje je smrtno stradao jedan policajac...

Nogomet je uzeo još jednu žrtvu, nakon večerašnjih nereda navijača u Cataniji život je izgubio jedan policajac. Nakon kraja utakmice neredi su se nastavili izvan stadiona, gdje je smrtno stradao pripadnik policije. Detalji o tom tragičnom događaju nisu objavljeni, kao ni uzrok smrti policajca, ali neslužbeno se doznaje da mu je ispred lica eksplodirala nepoznata naprava. Više od stotinu navijača je ozlijeđeno te su pomoć zatražili u lokalnoj bolnici koja je u stanju pripravnosti. Još jedan policajac se nalazi u kritičnom stanju.

Već se tijekom susreta ovih dvaju klubova vidjelo da neće završiti dobro. Utakmica je prekinuta nakon bačenog suzavca i ostalih pirotehničkih sredstava u teren, a ni na tribinama gledatelji nisu mirovali. Izgredi na tribinama su započeli u samim počecima utakmice, nakon ulaska Palermovih navijača na stadion, a kulminirali su nakon prvog vodstva Palerma, jer kako se čini, gol je postignut iz zaleđa, a suci ga nisu poništili.

Susret je bio prekinut u dva navrata, ali je ipak priveden kraju uz još jednu spornu situaciju, novi gol Palerma koji je uslijedio nakon De Micheleovog igranja rukom. Sve to je bio samo uvod onome što se događalo poslije, po izlasku sa stadiona nastao je novi obračun navijačkih skupina između kojih se ispriječio kordon policajaca, među kojima je bio i nesretni Filippo Raciti koji je izgubio život.

Čelnici talijanskog nogometnog saveza u ovim trenucima održavaju hitan sastanak na kojem će se odlučiti što i kako dalje. Jedna od mogućnosti je odgađanje preostalih devet utakmica ovog kola zbog tragičnog događaja sa današnje utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!