Nogomet

"Italija godinu dana bez nogometa!"

Zoran Zdelar • subota, 03.02.2007.

Predsjednik Saveza igrača Italije, Sergio Campana, traži od Talijanskog nogometnog saveza da se nogomet suspendira čak na godinu dana kako bi se riješio sad i nažalost doslovno gorući problem navijačkih nereda u Serie A...

Talijanski nogomet umjesto da je nakon ljeta i osvajanja Svjetskog prvenstva uzeo zamaha i približio se starim danima slave sada je na nižim granama nego ikada. Neredi na Siciliji u kojima je jedan čovjek izgubio i svoj život natjerali su nadležne na maksimalnu mobilizaciju i vjerojatno će se kroz sljedeće razdoblje provesti i donijeti neki novi zakoni po uzoru na željeznu lady, Margaret Thatcher.

Iako mnogi vjeruju kako suspenzija talijanskog nogometa neće dugo potrajati, ima nekih koji traže od Talijanskog nogometnog saveza da se na Apeninskom poluotoku tijekom cijele ove godine na nogomet zaboravi. Jedan od istaknutijih inicijatora takvog prijedloga je predsjednik Saveza igrača Italije, Sergio Campana.

"Razgovarao sam s predsjednikom Nogometnog saveza, Lucom Pancallijem, i u potpunosti se slažem s njegovom odlukom o suspenziji nogometa. No, to nije dovoljno. Želim da se najozbiljnije razmotri moj zahtjev sa suspenzijom nogometa na razdoblje od sljedećih godinu dana kako bi se ovo zlo istjeralo iz svijeta nogometa. Tjedan dana suspenzije nikako nije dovoljno.", smatra Campana.

Nadalje, predsjednik Saveza igrača predlaže i da se vodi uzorom Engleske koja je u većoj mjeri istjerala rasizam i nerede sa svojih stadiona. "U Engleskoj se uspješno nose sa svim vrstama nasilja u nogometu i ne vidim razloga zašto ne bismo tako mogli i mi. Tamo navijači plješću igračima čak i kad ispadnu iz lige, a ovdje se naši igrači zlostavljaju i napadaju zbog jednog, jedinog poraza. Došlo je napokon vrijeme za promjenu ovakvih stvari. Više se nijedan život ne smije izgubiti!", energično je završio svoj monolog Campana.

I neki pojedinci su se već odlučili na odlučne korake. Predsjednik Catanije, Antonino Pulvirenti, odlučio se povući iz nogometa i dati ostavku. Osim njega, svoju ostavku najavljuje i sportski direktor Catanije, Petro Lo Monaco.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!