Nogomet

Liverpool bliže Chelseaju

Marin Vuković • utorak, 30.01.2007.

Petom pobjedom u nizu Liverpool se primakao na samo dva boda zaostatka za drugoplasiranim Chelseajem, dok je Portsmouth našeg Nike Kranjčara već petu uzastopnu utakmicu završio bez pobjede...

Nakon vikenda koji je bio rezerviran za šesnaestinu finala FA kupa, došao je red i na 25. kolo Premiershipa. Četiri su susreta odigrana večeras, a svakako najzanimljivije bilo je na Upton Parku, gdje je West Ham dočekao trećeplasirani Liverpool. Iako su već šest utakmica bez okusa pobjede, Hammersi su se dobro nosili s Redsima u prvih 45 minuta, zadržavši neodlučen rezultat i netaknutu mrežu.

Domaća obrana ipak je pokleknula na samom početku drugog dijela, točnije u 12. sekundi. Peter Crouch je uposlio Dirka Kuyta koji odličnim udarcem trese mrežu West Hama. Samo sedam minuta kasnije Crouch je od asistenta postao strijelac, završivši lijepu akciju Liverpoola još ljepšim pogotkom s ruba šesnaesterca. Kakvu takvu nadu domaćini su probudili u 77. minuti kada je Kepa Blanco u svom prvom nastupu za West Ham smanjio na 1:2, ali novog pogotka nije bilo.

Vezane vijesti

Unatoč tomu što je tijekom vikenda na Old Traffordu nastupio od prve minute, Niko Kranjčar danas nije bio u sastavu Portsmoutha koji je podijelio bodove s Middlesbroughom. Unatoč solidnom tempu i nekoliko prilika s obje strane, strijelci danas nisu bili raspoloženi.

Fulhamu ipak nije pošlo za rukom odigrati i sedmi uzastopni remi, ali i dosadašnjih šest zaista predstavlja nesvakidašnji statistički podatak. Danas su poraženi na gostovanju kod Sheffielda zahvaljujući dva brzopotezna pogotka domaćina u 23. i 28. minuti. Prvoga je nakon solo prodora postigao Jon Stead, kome je to prvi pogodak u dresu Uniteda, a drugi je djelo Michaela Tongea.

Crni su se oblaci nadvili nad momčad Wigana koja je večeras poražena osmi put zaredom, što predstavlja i klupski rekord. Iako su ranim pogotkom Emilea Heskeya već u trećoj minuti poveli na gostovanju kod Readinga, tu prednost nisu uspjeli sačuvati. Nakon pola sata igre izjednačio je Ivar Ingamarsson, a početkom drugog poluvremena vodstvo domaćima donio je Shane Long. Na uvjerljivih 3:1 povisio je Leroy Lita dvije minute prije kraja, a iako su gosti preko Landzaata u sudačkoj nadoknadi smanjili na 3:2, bilo je premalo vremena za potpuni preokret.

Premiership, 25. kolo, 30.01.2007:
Portsmouth - Middlesbrough 0:0, West Ham - Liverpool 1:2, Sheffield United - Fulham 2:0, Reading - Wigan 3:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!