Nogomet

Manchester i Chelsea bez milosti

Marin Vuković • srijeda, 31.01.2007.

Bez većih problema Manchester United i Chelsea ubilježili su nove pobjede i nastavili bespoštednu borbu za naslov prvaka Engleske. Newcastle je preko Aston Ville nastavio put prema gornjoj polovici ljestvice, dok je Charlton iznenadio mnoge izvukavši remi na gostovanju kod Boltona...

Manchester United rutinski je i uvjerljivo odigrao ulogu favorita u srazu prve i posljednje momčadi Premiershipa. Watford zaista nije imao izgleda protiv raspoloženog domaćina, te mogu biti zadovoljni što su Old Trafford napustili s tek četiri pogotka u svojoj mreži. Unatoč velikoj inicijativi, United je do vodstva došao tek u 20. minuti, i to iz jedanaesterca. U kaznenom prostoru gostiju srušen je Ole Gunnar Solskjaer, a sigurni izvođač najstrože kazne bio je Cristiano Ronaldo, postigavši svoj 14. ovosezonski pogodak.

U drugom poluvremenu United je ubacio u višu brzinu i bilo je samo pitanje vremena kada će nova lopta odsjesti iza leđa Watfordova vratara. Zbilo se to u 60. minuti, a loptu je nakon ubacivanja Kierona Richardsona glavom u vlastitu mrežu poslao Lloyd Doyley. Deset minuta nakon toga Henrik Larsson povisuje na 3:0 nakon sjajne akcije i asistencije Waynea Rooneya, a već u sljedećoj minuti Rooney je i strijelac za konačnih 4:0 i održanje bodovne prednosti ispred Chelseaja.

Vezane vijesti

Blackburn je na Stamford Bridgeu izdržao tek pet minuta, koliko je bilo potrebno Didieru Drogbi da pospremi prvu loptu iza leđa Brada Friedela. Chelsea je nastavio s napadima, ali se na odmor ipak otišlo tek minimalnom prednošću aktualnog prvaka.

U 67. minuti susreta Frank Lampard je primio loptu od John Obi Mikela i snažnim udarcem s preko 20 metara udvostručio prednost plavih, usmjerivši utakmicu u potpunosti ka pobjedi domaćina. Konačnu potvrdu pobjede i nastavka utrke za Manchester Unitedom dobili smo u prvoj minuti sudačke nadoknade kada Salomon Kalou po treći put trese mrežu gostiju.

Brzopoteznim pogocima u početnih sedam minuta utakmice Newcastle je već u ranoj fazi preuzeo kontrolu nad utakmicom, što mu je znatno olakšalo posao protiv Aston Ville. U petoj minuti James Milner je solo akcijom doveo domaće u vodstvo, a dvije minute kasnije asistirao je Kieronu Dyeru za 2:0. U 25. minuti Villa smanjuje nakon gužve u šesnaestercu, svoj prvi pogodak za momčad iz Birminghama postigao je Ashley Young. Ipak, bodovi su ostali u rukama domaćina, a pobjedu je u posljednjim trenucima utakmice potvrdio Antoine Sibierski, iskoristivši asistenciju Damiena Duffa.

Kada pretposljednja momčad lige dođe u goste Boltonu, koji nerado prepušta bodove na Reebok stadionu, tada očekujete čistu "jedinicu". Ipak, Charlton je uspio otrgnuti bod i barem donekle si poboljšati bodovni saldo. Naravno, za spas iz zone ispadanja, trebat će daleko više, ali i dvije uzastopne utakmice bez poraza u ovom trenutku sasvim dobro izgledaju. Oba pogotka na utakmici pala su u ranoj fazi. U šestoj minuti Henrik Pedersen doveo je domaće u vodstvo, a već u 12. minuti Karkouri osvaja vrijedan bod za Charlton.

Premiership, 25. kolo, 31.01.2007:
Manchester United - Watford 4:0, Chelsea - Blackburn 3:0, Newcastle - Aston Villa 3:1, Bolton - Charlton 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!