Nogomet

Merseyside bez novoga gazde, Chelsea iza leđa Manchestera

Marin Vuković • subota, 03.02.2007.

Veliki gradski derbi između Liverpoola i Evertona završen je bez pobjednika nakon susreta kojeg su obilježile promašene prilike. Chelsea je pobjedom povećao pritisak na Manchester United, Arsenal je zaustavljen na Riversideu, a klubovi iz zone ispadanja u još su većim problemima nakon novih poraza...

Loš dan za strijelce u Premiershipu. U devet odigranih susreta postigli su tek 14 pogodaka, a strijelci su potpuno zakazali u 177. po redu Merseyside derbiju. Susreti Liverpoola i Evertona, gradskih susjeda, uvijek su imali posebni naboj. Tako je bilo i danas na prepunom Anfieldu i potpunom ugođaju jedino su nedostajali - pogoci. Iako je Liverpool tijekom utakmice bio bolja momčad, uz posjed lopte značajno na svojoj strani, tu prednost nisu uspijevali pretočiti u pogodak. Još poraznije zvuči podatak da od brojnih udaraca prema vratima Tima Howarda, tek je nekolicina njih ozbiljnije zaprijetila američkom vrataru.

Podređenom položaju unatoč, gosti s Goodison Parka imali su vjerojatno najizgledniju priliku za pogodak. U drugom poluvremenu pogrešku domaće obrane iskoristio je Andy Johnson, u kaznenom prostoru prevario dvojicu Liverpoolovih braniča i našao se sam pred Joseom Reinom, koji je ipak na mjestu i sjajnom intervencijom zaustavlja njegov udarac.

Minimalnom pobjedom na Valleyu Chelsea je smanjio prednost Manchester Uniteda i tako povećao pritisak na Crvene vragove, koji sutra gostuju kod Tottenhama na White Hart Laneu. Jedini pogodak u mrežu Charltona pospremio je Frank Lampard već u 18. minuti, kako drukčije nego udarcem iz daljine.

Još jednu utakmicu u Premiershipu Niko Kranjčar odgledao je s tribine. Harry Redknapp i ovaj je put izostavio našeg reprezentativca iz momčadi, a Portsmouth je nastavio crnu seriju od šest utakmica bez pobjede. Poraz od Wigana posebno je bolan uzme li se u obzir čak osam uzastopnih poraza domaće momčadi, koja je posljednji put slavila prije gotovo dva mjeseca. Pogodak koji je prekinuo seriju postigao je Lee McCulloch u 68. minuti, čime je Wigan stvorio bodovnu zalihu od pet bodova ispred zone ispadanja.

Mjesec i pol dana Fulham je čekao na prvenstvenu pobjedu i dočekao ju je u susretu protiv Newcastlea. Heidar Helgusson i Brian McBride donijeli su Fulhamu nedostižnu prednost, a poraz Newcastlea ublažio je Obafemi Martins u posljednjim trenucima utakmice.

Nakon što je prije nekoliko dana pregažen na Old Traffordu, Watford niti na domaćem travnjaku nije mogao do pobjede i sve je izglednije da će sljedeće sezone bodove skupljati u nižem rangu natjecanja. Bolton je nastavio s vrlo dobrim igrama i golom Nicolasa Anelke u 63. minuti odnio tri boda i približio se vodećoj četvorci.

Uz Charlton i Watford, koji zauzimaju posljednja dva mjesta na ljestvici, u vlaku za drugu ligu nalazi se i West Ham. Baš kao i njihova braća po nevolji, i Hammersi su ubilježili minimalan poraz i produžili niz bez pobjede na sada već alarmantnih osam susreta. Domaćin je pobjedu odnio prvijencem Johna Carewa u dresu birmingemskog kluba u 36. minuti.

Manchester City nastavio je sa sistemom "vruće-hladno". Nakon tri pobjede u nizu, uslijedio je niz od tri susreta bez okusa pobjede, a sva tri boda sa gradskog stadiona u Manchesteru danas je odnio Reading. Veći dio susreta protekao je u egalu, a u posljednjih 11 minuta gosti su iskoristili ponuđeno i odnijeli uvjerljivu pobjedu zahvaljujući pogocima Leroya Lite. Lita je u 79. minuti nakon kontranapada doveo Reading u vodstvo, a zatim minutu prije kraja potvrdio skok na šesto mjesto Premiershipa, pretvorivši asistenciju Stevea Sidwella u pogodak.

Blackburn se približio sigurnosti sredine ljestvice svladavši na svom Ewood Parku Sheffileld United s 2:1. Oba gola u mreži Sheffielda završila su zaslugom Mortena Gamsta Pedersena, dok je Jon Stead strijelac za goste. Spomenimo još da utakmicu kod domaćina nije završio Stephen Warnock, zaradivši u 89. minuti drugi žuti karton i isključenje.

U posljednjoj subotnjoj utakmici samo je 13 minuta dijelilo Middlesbrough od pobjede nad Arsenalom, ali je Wengerovu momčad ponovno spasio kapetan Thierry Henry te zabio kada je bilo najpotrebnije. Vodeći pogodak za domaćina postigao je u 63. minuti Aiyegbeni Yakubu, i to nakon jedanaesterca koji je Philippeu Senderosu zbog prekršaja donio crveni, a Jensu Lehmannu zbog prigovora žuti karton.

U 77. minuti gosti ipak uspijevaju doći do izjednačenja pogotkom Henryja nakon uspješno izvedenog kontranapada, ali podjelom bodova sasvim sigurno neće biti zadovoljni jer je treće mjesto i dalje tri boda daleko.

Premiership, 26. kolo, 03.02.2007:
Liverpool - Everton 0:0, Aston Villa - West Ham 1:0, Blackburn - Sheffield United 2:1, Charlton - Chelsea 0:1, Fulham - Newcastle 2:1, Manchester City - Reading 0:2, Watford - Bolton 0:1, Wigan - Portsmouth 1:0, Middlesbrough - Arsenal 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!