Nogomet

Manchester United nezaustavljivo prema naslovu

Zoran Zdelar • nedjelja, 04.02.2007.

Manchester United s lakoćom je prošao teško gostovanju u Londonu slaveći protiv Tottenhama s čak 4:0. Crveni vragovi čine se nezaustavljivima na putu do novog naslova engleskog prvaka...

Chelsea je u svom jučerašnjem susretu slavio minimalnim rezultatom, te je smanjio zaostatak na tri boda i onda su sve poglede uprli prema White Hart Laneu. Nadali su se Chelseajevci da će Tottenham moći oteti barem bod Manchester Unitedu, ali mogli su svjedočiti samo uvjerljivoj pobjedi vodeće momčadi Premier lige.

Kao i svaki derbi, utakmica je započela vrlo borbeno, bez nekakve posebno istaknute nečije nadmoći i uz mnogobrojne prekršaje. Nemanja Vidić dobio je žuti karton nakon samo devet minuta igre, a Wayne Rooney nakon 36. Sudac je u prvom dijelu susreta propustio dosuditi jedanaesterac za United nakon prekršaja na Henriku Larssonu, ali se zato iskupljuje u posljednjoj minuti poluvremena. Steed Malbranque je načinio dvojbeni prekršaj nad Cristianom Ronaldom i sudac pokazuje prema bijeloj točki unatoč energičnim protestima (najvjerojatnije opravdanim) gledatelja i domaćih igrača. Portugalac je i sam preuzeo izvođenje udarca, te je odlično pogodio donji desni kut.

U trećoj minuti nastavka utakmice prednost gostiju povisuje branič Nemanja Vidić pogotkom glavom nakon izvedenog kornera. U 54. minuti na semaforu već stoji rezultat 0:3. Ronaldo je probio bok i uputio centaršut koji na pola metra od gol linije pronalazi 32-godišnjeg Paula Scholesa. Uz malo nesigurnost, Scholes prebacuje loptu preko crte za novo slavlje gostiju.

Spursi se unatoč velikom zaostatku nisu predavali, te su i dalje pokušavali stići barem počasnog pogotka. Bugarski reprezentativac Dimitar Berbatov čak se dva puta našao u odličnoj prilici učiniti upravo to, ali ne iskorištava nijednu priliku.

Za kraj, United potvrđuje svoju pobjedu preko Ryana Giggsa u 77. minuti kojem je za pogodak asistirao Louis Saha za ponovnih šest bodova plusa pred prvim pratiteljem, Chelseajem.

Svakako valja spomenuti da je Unitedova vrata u posljednjih pet-šest minuta čuvao John O'Shea koji je ulogu vratara preuzeo nakon ozljede Edwina Van Der Sara. Nizozemskom čuvaru mreže nakon jedne je intervencije Robbie Keane koljenom ozlijedio nos, a lako je moguće da se radi i o lomu nosne kosti. Kako više nije bilo mogućnosti za izmjene, na vrata je stao O'Shea i vrlo dobro odradio zadaću, zaustavivši i situaciju "jedan-na-jedan" s Dimitrom Berbatovim.

Premier liga, 26. kolo: Tottenham Hotspur - Manchester United 0:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!