Tenis

Hewitt: "Bolji sam sada nego kad sam bio broj jedan"

Branimir Korać • petak, 29.12.2006.

Uoči početka nove teniske sezone, Lleyton Hewitt najavljuje novi povratak u vrh svjetskog tenisa, a kao želju broj jedan navodi osvajanje Australian Opena za što je svjestan kako će biti vrlo teška misija...

Nekada je bio svjetski broj jedan, proricali su mu dug ostanak na vrhu, ali s vremenom padao je sve niže. Krivac su brojne ozljede koje su ga zaustavile u teniskom razvoju tako da nije mogao pratiti napredak tenisa. No danas tvrdi kako je spreman za povratak u sam vrh i kao ključnu vidi upravo 2007. godinu.

Slika 1 od 1.
Foto: Goran Pervan

"Mislim da sam danas bolji igrač nego kada sam bio broj jedan ili dva. No tenis je toliko napredovao da se to ne osjeti na mom plasmanu, čak štoviše, vrlo nisko sam na ljestvici. Previše ozljeda u posljednje vrijeme da bih mogao konstantno igrati na visokom nivou, a za ostanak u vrhu ljestvice, morate svaki tjedan igrati odlično - popuštanja nema", tvrdi Lleyton Hewitt.

Vezane vijesti

Velika želja mu je osvajanje Australian Opena, ali je svjestan da će preko Federera teško ostvariti takav rezultat. "Roger je na nekom drugom nivou, a da bi osvojili Grand Slam turnir, morate njega pobijediti. Neću se s tim zamarati, da li ću i kada igrati protiv Rogera, jer da bih igrao protiv njega moram prvo pobijediti niz također odličnih igrača. Tek onda mogu razmišljati o Rogeru koji je neizbježan ako želite do ukupne pobjede. U devet od deset Grand Slam slučajeva, morate i njega pobijediti".

U novu sezonu ulazi fizički spreman i samouvjeren kako će ponovno doći među četiri najbolja. "Nije mi cilj ući među deset najboljih, ali znam da sam bolji barem od polovice igrača iz Top 10". tvrdi Hewitt.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!